Τα καλύτερα/χειρότερα χρώματα για την μεταπώληση του αυτοκινήτου

Το χρώμα παίζει σημαντικό ρόλο κατά την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου, αλλά το ίδιο ισχύει και για την πώλησή του, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας μεταπώλησης. Και αυτό γιατί ένα αυτοκίνητο στο σωστό χρώμα θα φύγει πιο εύκολα και πιο ακριβά από ότι ένα άλλο σε ένα χρώμα το οποίο έβρισκε ωραίο μόνο ο ιδιοκτήτης του.

Δείτε ακόμη: Έλληνες οδηγοί: Βρίζουμε, τρέχουμε αλλά…είμαστε οι καλύτεροι (+video)

Συγκεκριμένα, μία μελέτη η οποία έγινε από το iseecars και συμεπριέλαβε 2.1 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το χρώμα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην μεταπώληση.

Για παράδειγμα, η έρευνα λέει πως τα αυτοκίνητα έχασαν το 33% της αξίας τους μέσα στα πρώτα τρία χρόνια, ενώ αυτά που είχαν κίτρινο χρώμα έχασαν το 27% και αυτά με χρυσό χρώμα 37%.

Η εξήγηση για αυτό το στατιστικό είναι πως τα κίτρινα αυτοκίνητα είναι σχετικά λιγότερα, στοιχείο που μπορεί να αυξήσει τη ζήτηση και έτσι να μειώσει την απαξίωση. Από την άλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα χρώματα σε σπορ αυτοκίνητα και μοντέλα μικρής παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το πορτοκαλί και το πράσινο μειώνουν τον ρυθμό απαξίωσης ενός αυτοκινήτου, ενώ το μωβ, το χρυσό και το μπεζ είναι τα χειρότερα χρώματα για να πουλήσει κανείς αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται αλλαγές και μείωση τιμής στα διόδια

Από την άλλη, τα αυτοκίνητα τα οποία φεύγουν πιο… γρήγορα από τις εκθέσεις των εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι τα γκρι.

Get it on Google Play Download on the App Store