Νέο Range Rover Evoque Convertible με υφασμάτινη οροφή (+videos)

Το πρώτο πολυτελές κόμπακτ SUV κάμπριο παρουσιάζει η βρετανική μάρκα, το Evoque Convertible με το δυναμικό σχεδιασμό και τη μεγάλη υφασμάτινη οροφή. Αυτή ανοίγει σε 18 δευτερόλεπτα και κλείνει σε 21 δευτερόλεπτα μέσω του πατήματος ενός μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Η οροφή μπορεί να ανοίξει και εν κινήσει σε ταχύτητες έως 48 χλμ./ώρα, ενώ επιλέχθηκε υφασμάτινη για να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος και να βελτιωθεί το κέντρο βάρους, εν αντιθέσει με μια βαρύτερη μεταλλική οροφή. Παράλληλα εξασφαλίζεται ικανοποιητικός χώρος αποσκευών (251 λτ.), χωρίς να διαταράσσεται σημαντικά ο σχεδιασμός του πίσω άκρου και θα προσφέρεται αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο το πορτ μπαγκάζ έναντι του «κλειστού» μοντέλου (420 λτ.).

Για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση ανατροπής φροντίζει το σύστημα Roll-Over Protection Device (RPD). Δύο μπάρες αλουμινίου εκτινάσσονται μέσα σε χρόνο 90 χλστ. του δευτερολέπτου πίσω από τα προσκέφαλα των πίσω επιβατών. Αρκετές είναι και οι ενισχύσεις που έχουν γίνει στο αμάξωμα για την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας λόγω έλλειψης οροφής και κολονών, με αποτέλεσμα να βαρύνει κατά περίπου 270 κιλά.

Για την κίνηση του Range Rover Evoque Convertible υπάρχουν δύο ντίζελ μηχανικά σύνολα και ένα βενζίνης, συνδυασμένα με σύστημα τετρακίνησης. Πρόκειται για τους 2λιτρους ντίζελ TD4 των 150 ίππων και 380 Nm ροπής και των 180 ίππων και 430 Nm ροπής. Το βαρύ αμάξωμα των 1.967 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,0 δλ. και σε 10,3 δλ. αντίστοιχα. Ο 2.0 λτ. Si4 κινητήρας βενζίνης των 240 ίππων και 340 Nm ροπής προσφέρει καλύτερη επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ.).

Παρακολουθείστε παρακάτω και τα βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store