Νέο μεσαίο SUV Lexus NX και με ολοκαίνουργιο 2.0 turbo κινητήρα

Η Lexus κάνει downsizing τόσο σε κατηγορία (στα SUV) όσο και σε κινητήρα, παρουσιάζοντας το νέο μεσαίο SUV μοντέλο NX, το οποίο τροφοδοτείται με έναν ολοκαίνουργιο 2.0 λίτρων κινητήρα σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: Υβριδικό, turbo και ατμοσφαιρικό.

Σχεδιαστικά έχει ακολουθήσει τα πρότυπα του LF-NX concept σε πολύ πιο «γήινη» μορφή και συνολικά παρουσιάζεται ελκυστικό και δυναμικό με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Τη μυώδη εμφάνισή του τονίζουν στοιχεία όπως η πολύ μεγάλη εμπρός μάσκα, τα φώτα LED που μοιάζουν με λεπίδες, η χαμηλή οροφή, τα πίσω τριγωνικά φωτιστικά σώματα και οι ευμεγέθεις ζάντες των 17 ή 18 ιντσών. Μοντέρνα εικόνα διαθέτει και ο θάλαμος επιβατών με τον πιο σπορ ή πολυτελή διάκοσμο ανάλογα με την έκδοση.

 Την κίνηση του νέου LF-NX αναλαμβάνει ένας 2.0 λίτρων κινητήρας, ο οποίος είναι υβριδικός στην έκδοση NX 300h, turbo στην έκδοση NX 200t και ατμοσφαιρικός στο NX 200. Σε κάθε εκδοχή θα υπάρχει επιλογή με την κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, ωστόσο ακόμα η ιαπωνική φίρμα δεν έχει ανακοινώσει κανένα τεχνικό στοιχείο.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς του εξοπλισμού του είναι στοιχεία όπως η ασύρματη φόρτιση π.χ. για το κινητό τηλέφωνο, το νέο Lexus Remote Interface με touch pad τύπου laptop, το Head-Up Display, η πανοραμική κάμερα, το σύστημα πολυμέσων που περιλαμβάνει αισθητήρα G και ένδειξη turbo κ.α.

Περισσότερα θα αποκαλυφθούν μέσα στις επόμενες μέρες, έως τις 20 Απριλίου 2014 όταν θα γίνει η πρεμιέρα του νέου Lexus NX στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο. 

Get it on Google Play Download on the App Store