Νέο Mazda2 αποκαλύπτεται επίσημα με κινητήρες 1.3 και 1.5 λίτρων

Λίγες ώρες μετά την πρώτη διαρροή φωτογραφιών του νέου Mazda2 (δείτε εδώ), η ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει επίσημα το μικρό της μοντέλο, το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο Hazumi concept. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται για την σπορτίφ εικόνα του με την επιθετική όψη, τη μεγάλη μάσκα σε σχήμα “U”, τα έντονα νεύρα που διατρέχουν το καπό και τα πλαϊνά και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα με τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό με τις απαλές καμπύλες κυριαρχεί η μινιμάλ σχεδίαση με λίγα χειριστήρια και την οθόνη τύπου tablet στο κέντρο του ταμπλό, ο χειρισμός της οποίας γίνεται μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου δίπλα από το χειρόφρενο. Προαιρετικά και για πρώτη φορά υπάρχει και head-up display, ενώ μοντέρνο σχεδιασμό διαθέτει και ο πίνακας οργάνων.

Το νέο Mazda2 θα εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης SKYACTIV-G 1.3 λτ. και 1.5 λτ. απόδοσης 100 και 105 ίππων και τον ολοκαίνουργιο ντίζελ SKYACTIV-G των 1.5 λίτρων με ισχύ 105 ίππων. Όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με 6τάχυτα μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει η Mazda προς τα τέλη του έτους, πιθανώς προς τον Οκτώβριο όταν θα γίνει η πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. 

Διαβάστε ακόμα: Mazda2 RE με βοηθητικό Wankel 333 κ.εκ.

Get it on Google Play Download on the App Store