Αesthetics A: Το μέλλον των compact Mercedes

Η Mercedes παρουσίασε το νέο γλυπτό-πρωτότυπο Aesthetics A, το οποίο μας δείχνει το πως θα είναι το μελλοντικό design των compact μοντέλων της εταιρείας. Το γλυπτό αυτό είναι το 5ο στη σειρά μετά τα αντίστοιχα Aesthetics No 1 (2010), Aesthetics No2 (2011), Aesthetics No125 (2011) και Aesthetics S (2012), που μας προλόγισαν το design διαφόρων μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Δείτε ακόμα: Παπαράτσι «συνέλαβε» δύο νέες Mercedes A-Class (video)

Το νέο γλυπτό πρωτότυπο έχει ως στόχο να μας δείξει την εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Sensual Purity» της εταιρείας, η οποία χαρακτηρίζεται από απλά σχεδιαστικά στοιχεία πάνω στο αμάξωμα του γλυπτού, όπως π.χ. στο πλάι, όπου αντί για την υιοθέτηση διάφορων γραμμών, νευρώσεων και σχημάτων, υπάρχει μόνο ένα οριζόντιο νεύρο που συνδέει τα δύο άκρα του αυτοκινήτου από τα εμπρός στα πίσω φώτα, για να χαρακτηρίσει αυτό το τμήμα.

Από την άλλη, στο εμπρόσθιο μέρος του Aesthetics A ξεχωρίζει η υιοθέτηση μιας νέας μάσκας με μεγάλο το αστέρι της εταιρείας και κάθετες γρίλιες, η οποία θυμίζει έντονα αυτή της κορυφαίας Mercedes-AMG GT-R. Στο καπό, διακρίνονται οι πολλές νευρώσεις που στόχο έχουν να τονίσουν τον δυναμισμό του τμήματος.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Mercedes B 180 d 1.5 109 hp 7G-DCT

Σε ό,τι αφορά τώρα στο μέλλον αυτής της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας, μέσα στην επόμενη τριετία τουλάχιστον 8 νέα μοντέλα της Mercedes θα προκύψουν από τις γραμμές του Aesthetics A. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται οι επόμενες γενιές των A-Class και B-Class, αλλά και των CLA, CLA Shooting Brake και GLA. Η μοναδική μεγαλύτερη Mercedes που θα επηρεαστεί επίσης από αυτό, θα είναι η νέα CLS.

Get it on Google Play Download on the App Store