Mercedes-Maybach G650 Landaulet με top πολυτέλεια

Η Mercedes μέσω του υπέρ-πολυτελούς της τμήματος Maybach δημιουργεί μια μοναδική G-Class, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες, συνδυάζοντας την υψηλότερη δυνατή πολυτέλεια με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Η νέα Mercedes-Maybach G650 Landaulet όπως ονομάζεται το νέο μοντέλο, διαθέτει ένα πολύ μακρύ μεταξόνιο 3.428 χιλιοστών (+578 χλστ.), αλλά και ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με απόσταση από το έδαφος σχεδόν μισού μέτρου (450 χλστ.). Παράλληλα, φέρει υφασμάτινη, ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή στο χώρο μόνο πάνω από τα πίσω καθίσματα, με την οροφή του οδηγού-συνοδηγού να είναι μεταλλική.

Διαβάστε ακόμα: Ρεκόρ στα γεράματα για την Mercedes G-Class

Για την είσοδο στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ειδικά αναρτώμενα πλαϊνά σκαλοπάτια, που «βγαίνουν» από τα πλαϊνά σπόιλερ. Μπαίνοντας στην καμπίνα, η Mercedes-Maybach έχει φροντίσει ώστε να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας, τόσο λόγω της επιλογής των υλικών (πανάκριβα δέρματα-επενδύσεις), όσο και με την προσθήκη των πίσω καθισμάτων της S-Class.

Τα καθίσματα αυτά φέρουν ειδικό υποπόδιο για να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο υψηλή άνεση, έχουν τη δυνατότητα για μασάζ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει μια ειδική κονσόλα με θερμαινόμενες-ψυχώμενες ποτηροθήκες και αναρτώμενα τραπεζάκια με επιφάνεια που επενδύεται με δέρμα. Ακριβώς μπροστά τους τοποθετούνται ατομικές οθόνες 10 ιντσών για την ψυχαγωγία των επιβατών.

Για να τονίσει ακόμα περισσότερο την ατομικότητα του πίσω μέρους, η Mercedes προσφέρει προαιρετικά στην G650 Landaulet και την επιλογή για την τοποθέτηση ειδικού γυαλιού, το οποίο χωρίζει το εμπρός μέρος από το πίσω τμήμα της καμπίνας.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes G-Class με 800 ίππους και υπερ-χλιδάτο εσωτερικό

Εκτός τώρα από το υπέρ-πολυτελές εσωτερικό, η Mercedes τοποθετεί στη νέα G650 Landaulet τον 6λιτρο biturbo V12 κινητήρα της Mercedes-AMG με 630 ίππους ισχύος και 1.000 Nmροπής. Το μοτέρ αυτό στέλνει την ισχύ του και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου, ενώ πέρα από την απόσταση από το έδαφος των 450 χλστ., υπάρχουν και διαφορικά που κλειδώνουν έως και κατά 100%, «κοντά», αλλά και μεγάλοι τροχοί μεγέθους 325/55 R22, που εξασφαλίζουν ότι η μοναδική αυτή G-Class δεν θα κολλήσει πουθενά.

Η Mercedes θα προσφέρει τη νέα Maybach G650 Landaulet από το προσεχές φθινόπωρο σε 4 διαφορετικούς χρωματισμούς αμαξώματος, που συνδυάζονται με 3 special χρώματα για την υφασμάτινη οροφή. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του αυτοκινήτου, ωστόσο αυτή υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store