Παντός εδάφους Mercedes E-Class All Terrain 4×4² (+video)

H crossover Mercedes E-Class All-Terrain που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 απέκτησε και την πιο σκληροτράχηλη έκδοση All Terrain 4×4², η οποία θυμίζει εν μέρει την G-Class G500 4×4², αλλά σε πιο επιβατική έκδοση.


Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε πριν από έξι μήνες από τον Jürgen Eberle, ένα μηχανικό ανάπτυξης της E-Class, ο οποίος ήθελε να φτιάξει μια πιο extreme έκδοση της E-Class All-Terrain. Αρχικά αύξησε την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ωστόσο μετά σκέφτηκε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να τοποθετήσει τους άξονες της G-Class 4×4².

Τελικά, ο Eberle διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του και κάλεσε μερικούς συναδέλφους του για να τον βοηθήσουν, ενώ ζήτησε και οικονομική βοήθεια. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και στην πράξη.

Η E-Class All-Terrain 4×4² διαθέτει 420 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος (έναντι 176 χλστ. μέγιστο η E-Class All-Terrain), τα μετατρόχια πλάτυναν κατά 200 χλστ. και τοποθετήθηκαν 20 ιντσών ζάντες με χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 285/50. Η σκληροτράχηλη αυτή E-Class μπορεί να περάσει υδάτινα κωλύματα βάθους 50 εκατοστών, ενώ οι γωνίες εισόδου είναι 35,8 μοίρες, η ράμπας είναι 37,1 μοίρες και η εξόδου είναι 35,6 μοίρες.

Την κίνηση της E-Class All-Terrain 4×4² αναλαμβάνει το μοτέρ βενζίνης V6 3,5 λτ. απόδοσης 333 ίππων και 480 Nmροπής, συνδυασμένο με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμα:

Mercedes X-Class pickup για τα αλώνια και τα σαλόνια

Με κινητήρες έως και 630 ίππων η νέα Mercedes S-Class

Δείτε την E-Class All-Terrain 4×4² και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store