Νέα Mercedes GLA 45 AMG με 360 ίππους

Το νέο κόμπακτ SUV μοντέλο Mercedes GLA (δείτε εδώ τις τιμές) παρουσιάζεται στην κορυφαία του έκδοση 45 AMG με τα ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, τόσο σε σχεδίαση όσο σε απόδοση και επιδόσεις. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, η Mercedes GLA 45 AMG τροφοδοτείται με τον 2.0 λίτρων turbo των 360 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 7,5 λτ./100 χλμ. και στα 175 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Το πολύ ισχυρό αυτό μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο 7 σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT 7, ενώ η δύναμη στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης 4MATIC που μοιράζει ισόποσα τη ροπή 50:50 στους δύο άξονες. Επιπλέον, το κιβώτιο ταχυτήτων περιλαμβάνει τις επιλογές «M» για χειροκίνητες αλλαγές, «S» για πιο σπορ οδήγηση και «C» για περισσότερη οικονομία.

Σε επίπεδο δυναμικών χαρακτηριστικών, η GLA 45 AMG εφοδιάζεται με πιο σφιχτή ανάρτηση AMG, παχύτερες αντιστρεπτικές δοκούς, πιο δυνατά φρένα και με ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 235/45 ή προαιρετικά με ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά 235/40. Το ESP διαθέτει τρία προγράμματα, τα ESP ON, SPORT και ESP OFF ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Η Mercedes GLA 45 AMG φυσικά ξεχωρίζει και από τις αλλαγές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό που τονίζουν τον πιο σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου. Ορισμένες από αυτές είναι το εμπρός σπόιλερ, τα πρόσθετα στα μαρσπιέ και η πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα στο έξτρα πακέτο AMG, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων και οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Η πρεμιέρα της GLA 45 AMG θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2014 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και το λανσάρισμά της στην αγορά θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Get it on Google Play Download on the App Store