Tesla Roadster, το ταχύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη

Η Tesla ταράζει τα νερά παρουσιάζοντας τη δεύτερη γενιά του Roadster, το οποίο εύκολα λαμβάνει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου στον πλανήτη.

Τα βασικά είναι ότι σπάει το φράγμα των 2 δλ. για τα 0-60 μίλια/ώρα (0.96 χλμ./ώρα) με 1,9 δλ. και σημειώνει 0-400 μέτρα σε 8,8 δλ., επιδόσεις που δεν επιτυγχάνονται από κανένα άλλο αυτοκίνητο παραγωγής με πινακίδες δρόμου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της Tesla

Επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις για το Tesla Roadster είναι το 0-160 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ. και η τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ./ώρα. Για να πετύχει αυτά τα νούμερα το δημιούργημα του Tesla εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες 200 kWh.

Η νέα γενιά του Tesla Roadster είναι σαφέστατα πιο εντυπωσιακή εξωτερικά αλλά και εξωτερικά με βασικό της χαρακτηριστικό την αποσπώμενη γυάλινη οροφή. Προσφέρει δύο κανονικές και δύο “παιδικές” θέσεις.

Δείτε ακόμα: Αναβαθμισμένο Tesla Model S P100D με επιδόσεις LaFerrari!

Η τιμή του θα κυμαίνεται στις 170.000 ευρώ και όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν πρέπει από τώρα να δώσουν προκαταβολή 42.000 ευρώ. Θα υπάρχει και η έκδοση Roadster Founders Series με τιμή 212.000 ευρώ. Και όλα αυτά με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2020 και χωρίς οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν αν τότε το Tesla Roadster θα είναι ακόμα το ταχύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη…

Get it on Google Play Download on the App Store