Η Volvo Car Hellas υποστηρικτής των Χρυσών Σκούφων 2013




Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Volvo Car Hellas ήταν υποστηρικτής του καταξιωμένου θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που διοργανώνουν αδιάλειπτα σε ετήσια βάση τα γνωστά περιοδικά "αθηνόραμα" και "Alpha Guide" και που τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Στόχος του θεσμού η ανάδειξη της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα, τόσο από δημιουργική όσο και επιχειρηματική σκοπιά. Κεντρικό θέμα για το 2013 η δημιουργική ελληνική κουζίνα, η οποία εξελίσσεται, προοδεύει και διεκδικεί θαρραλέα μια σημαντική θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

Η τελετή απονομής για το 2013 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν εντυπωσιακά διακοσμημένα ένα Volvo V40 Cross Country, Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 για την Ελλάδα και δύο Volvo XC60. Η εφετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη αίγλη και λαμπρότητα καθώς ο θεσμός γιόρτασε τα 20 χρόνια του! Τα πρώτα βραβεία υψηλής γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν το 1994. Τότε, είχαν βραβευθεί μόλις 10 εστιατόρια, με καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας να αναδεικνύεται το πάλαι ποτέ θρυλικό «Bajazzo». Για το 2013, με Χρυσό Σκούφο βραβεύτηκαν 18 εστιατόρια και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 28, απ’ όλη την Ελλάδα. Κορυφαίο εστιατόριο στην Ελλάδα αναδείχθηκε το «Etrusco», στην Κέρκυρα, με σεφ τον Έκτορα Μποτρίνι. Συγκέντρωσε βαθμολογία 16,5 στα 20, κατακτώντας δύο Χρυσούς Σκούφους.

Ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, από το βήμα της εκδήλωσης τόνισε: «Η Volvo Car Hellas ξεκίνησε πέρυσι την υποστήριξη του θεσμού των Χρυσών Σκούφων με μεγάλο ενθουσιασμό. Δύο κυρίαρχα στοιχεία του DNA της μάρκας, η σκανδιναβική φιλοσοφία ζωής και η διακριτική πολυτέλεια, είναι στοιχεία που αντανακλώνται στη σύγχρονη διεθνή υψηλή γαστρονομία. Ξεκινώντας από διαφορετική αφετηρία, Volvo και Χρυσοί Σκούφοι απευθύνονται ουσιαστικά στο ίδιο κοινό, προάγοντας την εκλεπτυσμένη δημιουργία. Απευθυνόμαστε σε μοντέρνους ανθρώπους, με υψηλή αισθητική, που εκτιμούν το ευ ζην και τις αξίες που μπορεί να κρύβονται ακόμα και στην καθημερινότητά μας. ?λλωστε, η έναρξη τη χρονιά που μας πέρασε της συνεργασίας μας με το Safka, το πρώτο εστιατόριο σκανδιναβικής κουζίνας στην Ελλάδα, που ήδη από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του είναι υποψήφιο για Χρυσό Σκούφο, υποδηλώνει ακριβώς αυτό!»

Στη συνέχεια απένειμε τα βραβεία στα εστιατόρια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 15 στα 20 και τιμήθηκαν με ένα Χρυσό Σκούφο. Ανάμεσά τους, ιδιαίτερη αξία είχε αυτό που απονεμήθηκε στο εστιατόριο «Βαρούλκο», του σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Ο γνωστός σεφ είναι ο μόνος που το εστιατόριό του βραβεύεται ανελλιπώς στα 20 χρόνια του θεσμού, για το λόγο αυτό τιμήθηκε με ένα επιπλέον, ειδικό βραβείο! Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε και στον Σωτήρη Ευαγγέλου, σεφ της Μεγάλης Βρεταννίας, για τη συμβολή του στην εξέλιξη της Ελληνικής κουζίνας και την ανάδειξη της ποιοτικής της διάστασης

Στην τελετή παρευρέθησαν και απένειμαν βραβεία – ανάμεσα σε άλλους – ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Χριστόφορος Καπαρουνάκης, ο διεθνούς φήμης διαφημιστής-επικοινωνιολόγος Πίτερ Οικονομίδης, ο Ηλίας Μαμαλάκης και άλλοι. Μετά τις απονομές ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων και των καλεσμένων με οικοδεσπότες την κ. ?ννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού Αθηνόραμα και τον πρόεδρο της Γευσιγνωστικής Επιτροπής, κ. Διονύση Κούκη. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης,  σεφ από πέντε βραβευμένα εστιατόρια, οι Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco), Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο), Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος), Γεωργιάνα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος (Funky Gourmet), Αντώνης Πετρέλης (Old Mill) και ο executive σεφ του Costa Navarino Δόξης Μπεκρής, εκπροσωπώντας το «Έτος γαστρονομίας 2013» για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, παρουσίασαν σπεσιαλιτέ υψηλής ελληνικής γαστρονομίας. 

Get it on Google Play Download on the App Store