Έρχονται 30 νέα Skoda έως το 2022!

Σε παραγωγικό οίστρο βρίσκεται η Skoda, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα ρεκόρ κερδοφορίας και πωλήσεων που καταρρίπτει κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμα: Νέο Skoda Kamiq με έμφαση στους βενζινοκινητήρες

Το 2018 υπήρξε το πιο αποδοτικό οικονομικό έτος στην 123χρονη ιστορία της τσέχικης φίρμας. Ένα επίτευγμα που στρώνει το δρόμο για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Skoda, οι οποίες είναι γεμάτες με νέα μοντέλα. Συγκεκριμένα, 30 από αυτά! Ο διευθύνων σύμβουλος των Τσέχων, Bernhard Maier, έκανε τις ανακοινώσεις κατά την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων, όπου υπογράμμισε την σημασία της γρήγορης προσαρμογής στις επιταγές της αγοράς. Στα πλαίσια αυτής της προσαρμογής, τα 10 εκ των 30 επερχόμενων μοντέλων θα είναι υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτροκίνητα και θα παρουσιαστούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2020.

Διαβάστε επίσης: Ντεμπούτο για το Skoda Vision iV των 306 ίππων στη Γενεύη

Το πρώτο μοντέλο από την ηλεκτροποιημένη γκάμα της Skoda θα είναι η plug-in υβριδική έκδοση του Superb, ενώ δεν αποκλείεται να συνοδευτεί από το ανάλογο Scala. To Citigo θα αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο περιμένουμε να εμφανιστεί προς τα τέλη του 2019. Κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι Τσέχοι θα επενδύσουν 2 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, τα οποία θα προστεθούν στα 500 εκατομμύρια που έχουν ήδη επενδύσει στις εγχώριες μονάδες παραγωγής. Μία ακόμα αναμένεται να αναγερθεί, κατά πάσα πιθανότητα στην Σερβία, ενώ εργοστάσια της Skoda συναντάμε ακόμα στη Σλοβακία, την Ουκρανία, την Ρωσία, το Καζακστάν, την Αλγερία και φυσικά στον μεγάλο «παίχτη» της αυτοκινητοβιομηχανίας των τελευταίων ετών, την Κίνα.

Get it on Google Play Download on the App Store