H Lancia ξαναφτιάχνει ανταλλακτικά για την Integrale! (+video)

Διαχρονικός καημός των ιταλόφιλων, αλλά και γενικότερα των φαν της αυτοκίνησης, είναι το ενδεχόμενο επιστροφής της Delta Integrale. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια, στα οποία η Lancia «φυτοζωεί» περιοριζόμενη σε πωλήσεις αποκλειστικά εντός Ιταλίας –με εντυπωσιακές, αναλογικά, επιδόσεις μάλιστα– το μαράζι ενός comeback του θρυλικού μοντέλου «τρώει» πολύ κόσμο.

Δείτε ακόμα: Lancia Delta: To άδοξο τέλος ενός θρύλου (+videos)

Η FCA τελικά, αποφάσισε να ακούσει τις προσευχές των πιστών της φίρμας από το Τορίνο επανεκκινώντας την παραγωγή της Integrale! Έστω, εν μέρει. Το τμήμα Heritage θα κατασκευάζει πλέον προφυλακτήρες για τις Delta Integrale και Evoluzione, σε συνεργασία με την αμερικανική Mopar. Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν, όταν οι άνθρωποι της Fiat ανέσυραν τέσσερα μηχανήματα από την γραμμή παραγωγής του Σαν Μπενίνο, τα οποία χρησιμοποιούνταν για το καλούπωμα των προφυλακτήρων. Τα υπέβαλαν σε ενδελεχείς ελέγχους, μαζί με τους Αμερικανούς της Mopar, και έκριναν πως παρέμεναν σε άκρως λειτουργική κατάσταση.

Κατόπιν της απαραίτητης συντήρησης, καθώς επρόκειτο για μηχανές που είχαν μείνει αδρανείς για σχεδόν 3 δεκαετίες, ο εξοπλισμός πήρε και πάλι μπροστά παρέχοντας ολοκαίνουργιους και αυθεντικούς προφυλακτήρες για τις Integrale και Evo! Αξίζει να αναφερθεί πως τα συγκεκριμένα εξαρτήματα είναι από τα πιο δυσεύρετα, μετατρέποντας την διαδικασία συντήρησης των κορυφαίων Delta σε «Γολγοθά». Από εδώ και στο εξής, όσοι υπερτυχεροί και πανευτυχείς κάτοχοι του αυτοκινήτου που αποτέλεσε την βάση για τον 6άκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ, θα μπορούν να προμηθεύονται τα εν λόγω ανταλλακτικά απευθείας από την πηγή.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Λέτε να είναι η απαρχή ενός ολοκληρωτικού comeback; Αν κρίνουμε από τις φήμες που διασπείρονται στην Ιταλία και κάνουν λόγο για αναβίωση της Lancia, μέσω ενός νέου SUV, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store