Τέλος οι Chevrolet Corvette και Camaro από την Ευρώπη

2

Tη στιγμή που ο κόσμος ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 8η γενιά -και πρώτη με κεντρομήχανη διάταξη- Corvette, με την Camaro να ανανεώνεται μόλις πρόσφατα, η Chevrolet ανακοίνωσε πως τα δυο εμβληματικά μοντέλα της καταργούνται από την Γηραιά Ήπειρο.

Δείτε ακόμα: Pickup Chevrolet έτοιμο για να… οργώσει το Ντακάρ

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις εκπομπές ρύπων, καθώς οι νέες διατάξεις που θα ισχύσουν από 31ης Αυγούστου πρακτικά αφήνουν εκτός τις Corvette και Camaro. Τα πρότυπα του WLTP αποδεικνύονται αθεράπευτος «βραχνάς» για τα δυο αμερικανικά sportscars, καθώς κανένα τους δεν μπορεί να περάσει επιτυχώς τις αντιρρυπαντικές νόρμες του νέου κύκλου. Έτσι η Chevrolet αποφάσισε να τα αποσύρει από την ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος Αυγούστου, τερματίζοντας παράλληλα την παρουσία της στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Στο «σφυρί» η τελευταία μπροστομήχανη Corvette όλων των εποχών

Nα θυμίσουμε πως από το 2015 η εταιρία από το Ντιτρόιτ έχει αναστείλει τις πωλήσεις των μοντέλων της, με τα Cruze, Spark και Aveo να είναι τα τελευταία ευρωπαϊκά που είδαμε στους δρόμους μας. Ανεπίσημα και ανεξάρτητα εισάγονται διάφορα Tahoe και Suburban, όμως η επίσημη εκπροσώπηση της Chevrolet αφορά τις Corvette και Camaro. Άγνωστο παραμένει αν η νέα «Κορβέτα» ή ο διάδοχος της Camaro θα επιστρέψουν. Ενδεχομένως η δεύτερη, με κίνητρο και την επιτυχία της «αιωνίου αντιπάλου» Ford Mustang, να σηματοδοτήσει το comeback της εταιρίας του Louis Chevrolet.