Τιμή και έναρξη πωλήσεων για τη Mercedes EQC

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής της Mercedes, η EQC είναι έτοιμο να ξεκινήσει το λανσάρισμά του, ενώ το πρώτο όχημα κύλισε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της μάρκας στη Βρέμη. Η κατασκευή της γίνεται στην ίδια γραμμή με τα μοντέλα C-Class Saloon και Estate, καθώς και με τις GLC και GLC Coupe. Αργότερα εντός του έτους θα ξεκινήσει η παραγωγή της EQC και στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) στην Κίνα, για την τοπική αγορά.

Δείτε ακόμη: Φανταστική ρετρό Mercedes-Benz E-Class (+video)

Η παραγωγή οχημάτων με διάφορα συστήματα κίνησης μπορεί να προσαρμοστεί με ποικίλο και αποτελεσματικό τρόπο, σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς. Αυτή η προσέγγιση είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή χρήση της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο και να εγγυηθούν υψηλές προδιαγραφές παραγωγής και ποιότητας της Mercedes-Benz.

Οι μπαταρίες για την παραγωγή της EQC στη Βρέμη παράγονται από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Daimler Accumotive στο εργοστάσιό της στο Kamenz (κοντά στη Δρέσδη) και παραδίδονται μερικώς φορτισμένες. Το μεσαίο ηλεκτρικό SUV της Mercedes εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 80 kWh, οι οποίες προσφέρουν αυτονομία μεταξύ 445-471 χλμ. (NEDC) και η κατανάλωση είναι 19,7-20,8 kWh/100 χλμ. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν ισχύ 408 ίππων και 760 Nm ροπής και επιταχύνουν το βάρους 2.495 κιλών αμάξωμα από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Ο χρόνος φόρτισης είναι 11 ώρες σε κοινή πρίζα, ενώ ταχυφορτιστή οι μπαταρίες «γεμίζουν» σε σχεδόν 40 λεπτά.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes A 160 1.33 λτ. 109 PS

Τέλος, όσον αφορά τις τιμές της Mercedes EQC στη Γερμανία (με 19% Φ.Π.Α.) ξεκινούν από 71.281 ευρώ, ενώ η ειδική έκδοση EQC Edition 1886 κοστίζει 84.930 ευρώ. Ο άμεσος αντίπαλος, το Audi e-tron κοστίζει στη Γερμανία από 79.900 ευρώ.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο από την έναρξη παραγωγής της Mercedes EQC:

Get it on Google Play Download on the App Store