To VW Passat έφτασε τις 30 εκατ. μονάδες (+video)

Ένα μοναδικό ορόσημο πέτυχε το VW Passat, το οποίο συμπλήρωσε 30 εκατομμύρια αντίτυπα και ανέβηκε στην 2η θέση των πιο καλοπουλημένων μοντέλων από το Βόλφσμπουργκ, ξεπερνώντας το Beetle και ευρισκόμενο πίσω μόνο από το Golf!

Επίσης, το Passat ανακηρύχθηκε πανηγυρικά ως το πιο επιτυχημένο μεσαίο οικογειακό όλων των εποχών, μετρώντας 46 ολόκληρα χρόνια καριέρας και 8 γενιές. Το 30.000.000στο Passat κατασκευάστηκε στην γραμμή παραγωγής του Έμντεν και είναι ένα plug-in υβριδικό GTE Variant, σε χρώμα Pyrite Silver Metallic. Εκτός από την Γερμανία, το μεσαίο της «ΦαουΒε» συναρμολογείται σε 9 ακόμα εργοστάσια που εκτείνονται σε 3 ηπείρους.

Δείτε ακόμα: Πιο σπορ και προηγμένο το ανανεωμένο VW Passat

Ο εκτελεστικός επίτροπος της VW, Ralf Brandstatter, δήλωσε χαρακτηριστικά: «το Passat είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επιτυχημένα αυτοκίνητα για την VW. Δεν είναι τυχαίο πως σε 46 χρόνια, 30.000.000 άνθρωποι επένδυσαν την εμπιστοσύνη τους στο μεσαίο μας μοντέλο», συμπληρώνοντας πως «πλέον το Passat αισθάνεται σαν στο σπίτι του, είτε μιλάμε για το Βερολίνο, είτε για το Πεκίνο, είτε για το Σίδνεϊ ή το Γιοχάνεσμπουργκ».

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Passat Variant R-Line για τον γρήγορο «πάτερ φαμίλια»

Το πρώτο Passat του 1973 σηματοδότησε μια νέα εποχή για την VW, υιοθετώντας την διάταξη «κινητήρας-κίνηση εμπρός» και αντικαθιστώντας το 1600, που διέθετε έναν αερόψυκτο κινητήρα πίσω (με την κίνηση στον ίδιο άξονα) αποτελώντας ουσιαστικά την οικογενειακή εκδοχή του «Σκαραβαίου».

Get it on Google Play Download on the App Store