Το Nürburgring αποχαιρετά τον «Σκαραβαίο» (+video)

Στις αρχές του 2018 η VW ανακοίνωσε επίσημα κάτι που όλοι υποψιαζόμασταν για καιρό: πως η διαδρομή του θρυλικού Beetle φτάνει στο τέλος της. Έτσι και έγινε, με την γερμανική εταιρία να δηλώνει πως η λήξη του τρέχοντος έτους θα ρίξει την αυλαία για ένα από τα πιο ιστορικά αυτοκίνητα όλων των εποχών. Η εξίσου θρυλική πίστα του Nürburgring δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη στις εξελίξεις, αποχαιρετώντας όπως του αξίζει τον λαοφιλή «Σκαραβαίο».

Δείτε ακόμα: VW Beetle Final Edition: το κύκνειο άσμα του «Σκαθαριού»

Πάνω από 50 «Σκαθάρια» ξεχύθηκαν στα 21 χιλιόμετρα της πιο επικίνδυνης πίστας του κόσμου, γεμίζοντας το τοπίο με την χαριτωμένη φιγούρα του αμαξώματος και το ηχόχρωμα του boxer κινητήρα. Να θυμίσουμε πως πριν γίνει Beetle, και γενικότερα πριν υπάρξει καν VW, το αυτοκίνητο ξεκίνησε την καριέρα του ως το όραμα του Χίτλερ για το αυτοκίνητο του λαού (Volkswagen, αλλιώς) με το όνομα KdF-Wagen Type 60. Στο πίσω μέρος φώλιαζε ένας αερόψυκτος 4κύλινδρος boxer κινητήρας 1.1 λίτρων και απόδοσης 25 ίππων, την εξέλιξη του οποίου είχε αναλάβει ο Ferdinand Porsche. Στην ισχυρότερη μορφή του (μιλάμε πάντα για τον αυθεντικό Σκαραβαίο, όχι το New Beetle) έφτασε να αποδίδει 61 ίππους από έναν 1.600άρη επίπεδο κινητήρα.

Διαβάστε επίσης: Ο αρχαιότερος «Σκαραβαίος» του κόσμου έγινε καινούργιος (+video)

Φυσικά δεν λείπουν πλείστες όσες μετατροπές με μοτέρ Porsche, κάποιες από τις οποίες μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=TNA94KtUU-I

Get it on Google Play Download on the App Store