VW Beetle Final Edition: το κύκνειο άσμα του «Σκαθαριού»

Μετά από 70 συναπτά έτη καριέρας και 3 γενιές, το τέλος για το θρυλικό «Σκαθάρι» της VW είναι γεγονός. H έκδοση Final Edition θα αποτελέσει την τελευταία μετενσάρκωση του αρχέγονου «αυτοκινήτου του λαού», η παραγωγή του οποίου είναι προγραμματισμένη για τερματισμό τον Ιουνίου του 2019.

Δείτε ακόμα: VW Beetle του 1965 με μοτέρ από Subaru WRX STi! (+video)

Το Beetle Final Edition θα είναι διαθέσιμο τόσο σε κλειστό όσο και σε κάμπριο αμάξωμα, σε δυο εκδόσεις: SE και SEL. H παλέτα απαρτίζεται από 5 διαφορετικούς χρωματισμούς: Pure White, Deep Black Pearl, Platinum Grey, Safari Uni και Stonewashed Blue, αποτίοντας όλοι φόρο τιμής στο πρώτο Beetle. Οι εμφανισιακές διαφοροποιήσεις συνεχίζονται με τις λεπτομέρειες χρωμίου στο περίγραμμα των φαναριών, τα καλύμματα των τροχών και τις λωρίδες στους προφυλακτήρες και τις πόρτες. To Beetle SE διαθέτει τις χαρακτηριστικές ζάντες που παραπέμπουν στο αρχικό μοντέλο, σε διάσταση 17 ιντσών. Το SEL είναι πιο σπορ και ανεβαίνει στις 18 ίντσες με πολυάκτινο ντιζάιν.

Στο εσωτερικό η νοσταλγία συνεχίζεται με τους χρωματισμούς να είναι κοινοί με αυτών του αυθεντικού. Φυσικά εδώ κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις και τα συστήματα πολυμέσων, με το SE να διαθέτει το στάνταρ σύστημα VW Composition Media και το SEL να αναβαθμίζεται στο Discover Media.

Διαβάστε επίσης: Yπερσπάνιο Ford Sierra RS 500 πωλείται στην τιμή Focus RS!

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε τον 2.0λιτρο TSI στα 180 άλογα και 250 Nm ροπής, συνδυαζόμενο αποκλειστικά με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο. Πρεμιέρα θα κάνει στις Η.Π.Α. με αρχική τιμή στις 23.940 δολάρια για το κουπέ και 26.190 για το κάμπριο. Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία λανσαρίσματος στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store