Yπερσπάνιο Ford Sierra RS 500 πωλείται στην τιμή Focus RS!

Έχουμε δει διάφορα συλλεκτικά και «συλλεκτικά» αυτοκίνητα να πωλούνται για απίστευτες ποσότητες χρημάτων. Οπότε μας κάνει εντύπωση που ένα πράγματι σπάνιο κομμάτι, όπως το συγκεκριμένο Sierra, θα δημοπρατηθεί σε λογική τιμή εκκίνησης.

Το εν λόγω RS 500 είναι ένα από τα μόλις 10 που βελτιώθηκαν από την βελγική αγωνιστική ομάδα Wolf, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τα πακέτα μηχανικών και αισθητικών αναβαθμίσεων που ετοιμάζει για τα μοντέλα της Ford. Πίσω στο 1984, η Wolf αποτελούσε μέρος της εργοστασιακής συμμετοχής του «Μπλε Οβάλ» στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM) και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, εξέλιξε 10 ξεχωριστά RS 500 για τον δρόμο.

Δείτε ακόμα: Δεν θα πιστεύεις πόσο κοστίζει αυτό το Ford Escort

Σε σύγκριση με τα RS 500 Cosworth που κατασκεύασε η Ford για την εξασφάλιση της ομολογκασιόν για τη συμμετοχή του Sierra στο DTM, τα αυτοκίνητα της Wolf είχαν έμβολα και βαλβίδα ανακούφισης αγωνιστικών προδιαγραφών, αναβαθμισμένη wastegate,  μεγαλύτερα μπεκ και διαφορετικό σύστημα εξαγωγής. Όλες αυτές οι μετατροπές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης από τα 227 στα 300 άλογα, ενώ και η ανάρτηση είναι χαμηλωμένη με σκληρότερα αμορτισέρ. Το χρώμα Moonstone Blue είναι ένα από τα πιο δυσεύρετα στην τότε γκάμα της Ford, με το οδόμετρο να αριθμεί μόλις 38.624 χιλιόμετρα από το 1986 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Τιμή ρεκόρ για αυτήν την Porsche 550A Spyder σε δημοπρασία

Οι άνθρωποι της Silverstone Auctions που διοργανώνουν τη δημοπρασία, εκτιμούν πως η τελική τιμή θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 41 και 47 χιλιάδων ευρώ. Ποσό που κρίνεται απολύτως λογικό τόσο για τον συλλεκτικό χαρακτήρα και το ιστορικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου, όσο κυρίως συγκριτικά με αντίστοιχα παραδείγματα που πουλήθηκαν για εξωφρενικά λεφτά.

Get it on Google Play Download on the App Store