Τέλος εποχής για το VW Beetle

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία διεξάγεται αυτές τις ημέρες, εκτός από τα πολλά νέα μοντέλα έβγαλε και αρκετές ειδήσεις σχετικά με τα υπάρχοντα αυτοκίνητα. Μία από αυτές μας ήρθε από το περίπτερο της Volkswagen, όπου ο διευθυντής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της μάρκας, ο κύριος Frank Welsch, έκανε αρκετά ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του VW Beetle.

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo MiTo: Αλλάζει ή βουλιάζει…

Συγκεκριμένα είπε πως η Volkswagen αυτή την στιγμή έχει να ασχοληθεί με πολύ σημαντικότερα πράγματα από το να εξελίξει ένα νέο VW Beetle, που εξάλλου ανήκει σε μία κατηγορία όχι ιδιαιτέρως δημοφιλή πλέον. «Αυτή είναι πλέον η τρίτη γενιά Beetle και θεωρούμε πως δεν υπάρχει χώρος για άλλη».

Διαβάστε επίσης: Έβαλε coca-cola αντί βενζίνη σε BMW 325i (+video)

Επομένως, όπως έχουν αυτή την στιγμή τα δεδομένα, το VW Beetle μάλλον θα σταματήσει στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019 την εμπορική του καριέρα και δεν θα υπάρξει κάποιος αντικαταστάτης του. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νέο Beetle παρουσιάστηκε πίσω στο 2012, έκανε το facelift του το 2016 και βασίζεται στην παλιά πλατφόρμα του Golf πέμπτης γενιάς. Μάλιστα, όπως φαίνεται και από τα πρωτότυπα που παρουσίασε η γερμανική μάρκα, μάλλον θα ψέξει τις… ρετρό πωλήσεις σε ηλεκτρικό μοντέλο στο μέλλον και όχι σε ένα νέο Beetle, που στο κάτω κάτω δεν λέει και κάτι στην νέα γενιά…

Get it on Google Play Download on the App Store