Ποια νέα SUV κατέκτησαν 5 αστέρια στα crash tests; (+videos)

O Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης, στις οποίες υπέβαλε 3 νέα SUV. Και δεν μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε.

Δείτε ακόμα: Ποια SUV βγάζουν λιγότερα προβλήματα

Honda CR-V, Mercedes G-Class και SEAT Tarraco απέσπασαν την μέγιστη διάκριση των 5 αστέρων, σκοράροντας από 90% και πάνω στην προστασία ενηλίκων. Το Tarraco βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με ένα εντυπωσιακό 97%, το CR-V ακολούθησε με 93% και η G-Class έμεινε στην τρίτη θέση με 90%. Στην προστασία των παιδιών τα αποτελέσματα ήταν πανομοιότυπα (83% Honda και Μercedes, 84% το SEAT), στα επικουρικά συστήματα η πρωτιά του Tarraco ήταν άνετη (79% το ισπανικό SUV, 76 το ιαπωνικό, 73 το γερμανικό), ενώ εντύπωση προκαλεί πως παρά το παρουσιαστικό «άρματος», που δεν προδιαθέτει για φιλικότητα με τους πεζούς, η G-Class παραλίγο να κατακτήσει την 1η θέση στην σχετική κατηγορία (78%, ένα «τσακ» πίσω από το 79% του Tarraco και άνετα μπροστά από το 70% του CR-V).

Διαβάστε επίσης: «Θωρηκτό» το Honda CR-V στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Ο γενικός γραμματέας του ανεξάρτητου φορέα, Michiel van Ratingen, δήλωσε καθόλα ευχαριστημένος με το γεγονός πως αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους είναι ασφαλή τόσο για οδηγό και επιβάτες, όσο και τους πεζούς, ενώ υπογράμμισε την σημασία της παρουσίας των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό τους.

Get it on Google Play Download on the App Store