Σώζει ζωές το νέο Renault Clio (+video)

Το ολοκαίνουργιο, 5ης γενιάς Renault Clio, αποτελεί δίχως αμφιβολία το καλύτερο Clio από ποτέ σε κάθε επίπεδο, όπως είναι σε ασφάλεια, τεχνολογία, ποιότητα, σχεδιασμό, κινητήρες κ.α. Ειδικά στον πολύ σημαντικό τομέα της ασφάλειας, το νέο Clio παίρνει «άριστα», σύμφωνα και με τις πολύ απαιτητικές αξιολογήσεις του Euro NCAP, όπου βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια.

Δείτε ακόμη: Ανώτερα επίπεδα ποιότητας στο νέο Renault Clio

Χάρη στο νέο και πιο ανθεκτικό του πλαίσιο με τις πολλές ενισχύσεις, τα συστήματα παθητικής ασφαλείας, αλλά και τα πολλά στάνταρ συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το νέο Clio δεν σώζει μόνο τις ζωές των επιβατών του, αλλά και των πεζών ή οδηγών δικύκλων.

Από την πρώτη έκδοση Authentic περιλαμβάνει πλήρες πακέτο ασφαλείας: 6 αερόσακους, Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης με ανίχνευση πεζών και δικύκλων (AEB), Κλήση έκτακτης ανάγκης, Cruise Control με Speed limiter και χειριστήρια στο τιμόνι, Αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας (TSR), Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LKA) & Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (LDW).

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Renault Clio 1.0 TCe 100

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Euro NCAP, το νέο Clio συγκέντρωσε από τα υψηλότερα ποσοστά ασφαλείας ανά τομέα, όπως είναι 96% στην ασφάλεια των ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 72% στους πεζούς και 75% στα συστήματα υποβοήθησης.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πόσο ασφαλές είναι το νέο Renault Clio σε διάφορες περιπτώσεις συγκρούσεων, αλλά και πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί το αυτόνομο σύστημα πέδησης, το οποίο φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο όταν ανιχνεύσει πεζό ή ποδηλάτη να περνά μπροστά από το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Οι 10 φύλακες άγγελοι του νέου Renault Clio!

Get it on Google Play Download on the App Store