Η τιμή του Mitsubishi Outlander PHEV στην Ελλάδα

To πιο επιτυχημένο plug-in υβριδικό SUV στην Ευρώπη ήρθε και στην Ελλάδα, με την Mitsubishi να ανακοινώνει τις τιμές και τον εξοπλισμό του Outlander PHEV.

Η βασική Ιntense Plus ξεκινά από τις 45.900 ευρώ και διαθέτει υπερπλήρη εξοπλισμό, διαθέτοντας μεταξύ άλλων 9 αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, ενεργό cruise control, ακουστικό σύστημα ειδοποίησης οχημάτων (AVAS), σύστημα παράκαμψης φρένων, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, πίσω αεροτομή και φιμέ κρύσταλλα στα πίσω τζάμια. Η πλουσιότερη Instyle Navi+ προσθέτει σύστημα πλοήγησης και φτάνει τις 54.900 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Το Mitsubishi Evo ετοιμάζεται για μεγαλειώδες comeback!

Το Outlander PHEV χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 2.4 λίτρων και δυο ηλεκτροκινητήρες. Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 13,8 kWh εξασφαλίζει αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης έως 57 χιλιομέτρων καθημερινά, με την τελική ταχύτητα να μπορεί να φτάσει τα 135 χλμ./ώρα. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 224 άλογα και η μέση τιμή της κατανάλωσης περιορίζεται σε μόλις 2.0 λίτρα/100 χλμ! Οι εκπομπές ρύπων, παράλληλα, διατηρούνται στα 46 γρ.CO2/χλμ., οπότε το υβριδικό Outlander δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Η συνολική αυτονομία με ένα γέμισμα και μια φόρτιση, φτάνει τα 600 χιλιόμετρα.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέσω 3 διαφορετικών λειτουργιών: την EV, την Series Hybrid και την Parallel Hybrid. Στην EV το αυτοκίνητο κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον πίσω άξονα (ο δεύτερος είναι τοποθετημένος μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου) και η απόδοση φτάνει στα 94 άλογα, στην Series Hybrid ανεβαίνει έως τους 174 ίππους και ο κινητήρας αναλαμβάνει μετά τα 135 χλμ./ώρα ή όταν απαιτούνται περισσότερα από τα 70 kw (94 ίπποι) του ηλεκτροκινητήρας, ενώ στην Parallel Hybrid το ιαπωνικό SUV είναι στην μέγιστη απόδοση των 224 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης Super-All Wheel Control (SAWC) και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται εντός 10,5 δλ., στην λειτουργία Parallel Hybrid.

Διαβάστε επίσης: Στρέφεται στα SUV η Mitsubishi για να επιβιώσει

Οι διαστάσεις εκτείνονται σε 4.695 χλστ. μήκους, 1.800 χλστ. πλάτους, 1.710 χλστ. ύψους και το βάρος ανέρχεται στα 1.890 κιλά. Η εγγύηση της μπαταρίας, τέλος, φτάνει τα 8 χρόνια ή τις 160.000 χιλιόμετρα – όποιο έρθει πρώτο.

Get it on Google Play Download on the App Store