Αυτό είναι το πρώτο Audi RS 5 Sportback

Η Audi Sport παρουσίασε στην διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά, Sportback έκδοση του RS 5. Πρόκειται για μία έκδοση η οποίο αφορά κυρίως τις αγορές των Η.Π.Α και του Καναδά όπου και θα είναι αρχικά διαθέσιμο, από το καλοκαίρι και μετά.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG C 63 S Coupe με τελική 290 (+videos)

Το Audi RS 5 Sportback έχει να επιδείξει διαφοροποιημένη σχεδιαστικά μάσκα εμπρός, με κυψέλες αντί για τις κλασικές, παράλληλες γρίλιες, νέο αεροδυναμικό διαχύτη πίσω, λεπτομέρειες σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, νέα εξάτμιση με οβάλ απολήξεις και αεροτομή στην πέμπτη πόρτα. Τα φτερά είναι ελαφρώς «φουσκωμένα» κατά 15 χλστ. προκειμένου να φιλοξενήσουν τους νέους τροχούς 19 ή 20 ιντσών (προαιρετικά).

Το εσωτερικό του Audi RS 5 Sportback από την άλλη διακρίνεται για το κατάμαυρο χρώμα του, τις ενθέσεις ανθρακονημάτων και την επένδυση σουέντ, στοιχεία που συνθέτουν ένα άκρως αγωνιστικό περιβάλλον. Αυτό συνοδεύεται από μπάκετ καθίσματα με δέρμα Nappa, σήματα RS, δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος και ειδικό επιλογέα ταχυτήτων με έμβλημα RS. Ο χώρος αποσκευών του είναι στα 480 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 1.300 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Σωστό ή λάθος να φρενάρεις με τον κινητήρα; (+video)

Όσον αφορά στο μοτέρ του, κάτω από το μακρύ καπό του φωλιάζει ο 2.9 λτ. TFSI, V6 twin turbo ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro (στέλνει έως και το 85% της ροπής εμπρός και έως και το 70% της ροπής πίσω) και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου tiptronic. Όσον αφορά στις επιδόσεις του, η Audi υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Απολαύστε το Audi RS5 Sportback στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store