Νέα Mercedes-AMG C 63 S Coupe (+videos)

Την έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η οποία άνοιξε τις πύλες της σήμερα, διάλεξε η Mercedes-AMG προκειμένου να παρουσιάσει την ανανεωμένη C 63 S Coupe, ακολουθώντας την επίσημη πρεμιέρα της ανανεωμένης C-Class Coupe. Όπως και πριν, η C 63 Coupe θα διατίθεται εκτός από την έκδοση S με τους 510 ίππους και 700 Nm ροπής και στην… απλή έκδοση των 476 ίππων και των 650 Nm ροπής, ενώ και στις δύο περιπτώσεις πίσω από την επιβλητική, ανασχεδιασμένη μάσκα κρύβεται ο 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρας. Η κορυφαία έκδοση AMG C 63 S Coupe για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 290 χλμ./ώρα. Η λιγότερο ισχυρή έκδοση χρειάζεται 4,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. (και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά).

Δείτε ακόμη: Σωστό ή λάθος να φρενάρεις με τον κινητήρα; (+video)

Οι αλλαγές στο ανανεωμένο μοντέλο είναι περιορισμένες όσον αφορά στην εμφάνιση, καθώς όπως είπαμε και πιο πάνω έχουμε να κάνουμε με μία ανανέωση και όχι με νέα γενιά. Εκτός από την ανασχεδιασμένη μάσκα την οποία προαναφέραμε, η C 63 S Coupe έχει να επιδείξει μικροαλλαγές στην σχεδίαση των προφυλακτήρων, στα φτερά για βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, στον αεροδυναμικό διαχύτη πίσω και στα σχέδια ζαντών. Από την άλλη, στο εσωτερικό το τιμόνι είναι νέο, ο πίνακας οργάνων ψηφιακός 12,3 ιντσών και η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων είναι 7 ή 10,25 ιντσών.

Πιο ουσιαστικές όμως είναι οι αλλαγές οι οποίες αφορούν στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Πλέον, το 7άρι αυτόματο κιβώτιο έδωσε την θέση του στο 9άρι Speedshift, ενώ στην διάθεση του οδηγού στο εξής θα υπάρχουν έξι οδηγικά προγράμματα μέσω του AMG DYNAMICS. Αυτά είναι τα Comfort, Sport, Sport+, Race, Slippery και το ατομικό που μπορεί να παραμετροποιήσει ο ίδιος αναλόγως των αναγκών και των απαιτήσεών του.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμάζουμε 7 νέα «hot» SUV βενζίνης και ντίζελ

Νέα είναι και η ανάρτηση της AMG C 63 S, που ονομάζεται AMG RIDE CONTROL και είναι προσαρμοζόμενη. Αυτό σημαίνει πως μεταβάλλει σε κάθε τροχό ξεχωριστά την απόσβεση, ανάλογα με  τον τρόπο οδήγησης του οδηγού και το τερέν στο οποίο κινείται το αυτοκίνητο. Στάνταρ θα είναι πλέον στην έκδοση C 63 S και το Track Pace, το οποίο ουσιαστικά είναι σύστημα τηλεμετρίας που καταγράφει όλα τα δεδομένα και στη συνέχεια ο οδηγός μπορεί να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του.

https://www.youtube.com/watch?v=S7RZqA2-SHc

Get it on Google Play Download on the App Store