Δοκιμάζουμε 7 νέα «hot» SUV βενζίνης και ντίζελ

Η κατηγορία των SUV/Crossover συνεχώς διευρύνεται και αποκτά ολοένα και περισσότερα μοντέλα στην «οικογένειά» της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς των SUV στην Ευρώπη έχει φτάσει το πρώτο δίμηνο του 2018 το 33,2%, αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά την άλλοτε κραταιά κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων (18,6% μερίδιο).

Οι προτάσεις που υπάρχουν είναι πλέον πάρα πολλές και ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσει «κόκκινο», ειδικά στη δημοφιλή κατηγορία των πιο μικρών μοντέλων που διαθέτει η κάθε μάρκα, όπως είναι και τα νέα κόμπακτ SUV που έχουμε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό στο autogreeknews.gr. Αυτά είναι το Citroen C3 Aircross, το Ford EcoSport, το Kia Stonic, το Opel Crossland, το Renault Captur, το SEAT Arona και το VW T-Roc, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 Δοκιμή Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 PS

Με το Citroen C3 Aircross η γαλλική μάρκα κάνει την είσοδό της στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV/crossover, με ένα μοντέλο που αντικαθιστά το C3 Picasso και συνδυάζει την πρακτικότητα των MPV με το «υπερυψωμένο» αμάξωμα και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή Ford EcoSport ST Line 1.0 λτ. EcoBoost 140 PS

Τα μικρά SUV είναι αυτή την στιγμή η μία κατηγορία άκρως αναπτυσσόμενη η οποία πλέον απαριθμεί και πολλά μοντέλα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ford αποφάσισε να ανανεώσει το μοντέλο της EcoSport, προκειμένου να το οχυρώσει στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή Kia Stonic 1.6 Diesel 110 PS

Το Kia Stonic είναι το μικρό crossover της κορεάτικης μάρκας, το οποίο έρχεται γεμάτο φιλοδοξίες και προσδοκά να γίνει το best seller της Kia και όχι άδικα. Και αυτό γιατί δραστηριοποιείται σε μία κατηγορία η οποία αυτή τη στιγμή έχει μερίδιο αγοράς 7%, πουλώντας 1,1 εκατομμύρια… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή Opel Crossland X 1.2 λτ. Turbo 110 hp Auto

Η πρόταση της Opel στα μικρά SUV, το Crossland X αποτελεί μια πιο οικονομική επιλογή και με πιο μαζεμένες διαστάσεις έναντι του αμέσως μεγαλύτερου Mokka X, καλύπτοντας εκείνους που θέλουν ένα «υπερυψωμένο» όχημα πόλης ή ένα κόμπακτ και πρακτικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Αρχικά… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή Renault Captur 1.2 TCe 120 HP

Το πρώτο σε πωλήσεις μικρό SUV στην Ευρώπη το 2017, το Renault Captur μετά την περσινή του ανανέωση βελτιώθηκε σε αρκετά σημεία, όπως σε σχεδιασμό, ποιότητα, τεχνολογία κ.λπ. Στην κορυφή της γκάμας από πλευράς ισχύος, τοποθετείται ο κινητήρας βενζίνης 1.2 TCe 120 HP της δοκιμής… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή SEAT Arona 1.0 ECO TSI 115HP

Μετά το μικρομεσαίο SUV Ateca, η SEAT κάνει την είσοδό της και στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV με το SEAT Arona, το οποίο προσφέρει σε πολύ ελκυστικές τιμές ότι μπορεί να αναζητήσει κανείς από ένα σύγχρονο κόμπακτ «υπερυψωμένο» αυτοκίνητο… Περισσότερα Εδώ.

 Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 PS

Η Volkswagen εμπλουτίζει την γκάμα της στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV/Crossover με το νεότερο και μικρότερο μοντέλο της T-Roc, το οποίο αποτελεί και το πιο νεανικό σχεδιαστικά προϊόν της, που ξεφεύγει από τα συντηρητικά κατά βάση πρότυπα της φίρμας. Στη χώρα μας, το T-Roc… Περισσότερα Εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store