Νέο Audi A6 Avant με υβριδική τεχνολογία (+video)

Πριν λίγες εβδομάδες και για να ακριβολογούμε στα τέλη του Φεβρουαρίου, η Audi παρουσίασε το ολοκαίνουργιο A6. Πλέον ήρθε η ώρα να μας εμφανίσει και την στέισον βάγκον έκδοσή του, η οποία ως είθισται ονομάζεται Avant και αναδεικνύει τον πρακτικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη του νέου Ford Focus (+videos)

Σχεδιαστικά, το νέο Audi A6 Avant αναμενόμενα βαδίζει στα αισθητικά μονοπάτια της σεντάν έκδοσης με τις αλλαγές του να εντοπίζονται στις μεσαίες κολόνες και πίσω. Φυσικά οι αλλαγές του σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι σημαντικές τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω, σε σχέση όμως με το νέο A6 το εμπρός μέρος είναι ίδιο. Μόνο η οροφή έχει επεκταθεί, λόγω του επιπλέον όγκου που είναι απαραίτητος για τον χώρο αποσκευών, ενώ φυσικά η ύπαρξη πίσω πόρτας έχει κάνει επιτακτική την αλλαγή των επιμέρους στοιχείων του πίσω μέρους. Αλλαγές που πάντως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την ταυτότητα του μοντέλου και κυρίως τον αεροδυναμικό συντελεστή του, με την Audi να διατείνεται ως αυτός έχει διατηρηθεί στο Cd: 0,27, τη στιγμή που το μήκος του είναι στα 4,94 μέτρα.

Καμία αλλαγή σε σχέση με το νέο Audi A6 δεν έχει να επιδείξει στον σχεδιασμό της καμπίνας η έκδοση Avant. Ίδιες γραμμές και τεχνολογία, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων (8,6 ή 10,1 ιντσών), αλλά και μία μικρότερη οθόνη επίσης αφής, ειδικά αφιερωμένη στον έλεγχο του κλιματιστικού συστήματος συνθέτουν την εικόνα. Εκεί που υπάρχουν όμως διαφοροποιήσεις και μάλιστα ουσιαστικές είναι στον χώρο αποσκευών, καθώς είναι στα 565 λίτρα (530 λίτρα είναι ο χώρος αποσκευών της σεντάν έκδοσης) και με συνολικό μήκος 1.050 χλστ. Με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων (σε αναλογία 40:20:40), η χωρητικότητα αυτή αυξάνεται στα 1.680 λτ. Μάλιστα στάνταρ στο δάπεδο θα υπάρχουν ράγες πρόσδεσης αντικειμένων, γάντζοι στα τοιχώματα και ελαστικοί ιμάντες.

Όσον αφορά στις εκδόσεις του, το νέο Audi A6 Avant θα ακολουθήσει πιστά τον δρόμο που χάραξε η σεντάν έκδοση. Θα ξεκινήσει με δύο επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές. Μία με κινητήρα βενζίνης και μία με κινητήρα πετρελαίου. Η βενζινοκίνητη έκδοση θα είναι η 3.0 λτ. TFSI με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 των 340 ίππων και των 500 Nm κάτω από το καπό, ενώ η πετρελαιοκίνητη θα είναι η 3.0 TDI με τους 286 ίππους και τα 620 Nm ροπής.

Και στις δύο περιπτώσεις το Audi A6 ευνοείται από την ύπαρξη ήπιου υβριδικού συστήματος το οποίο του επιτρέπει να κινείται από τα 55 έως και τα 160 χλμ./ώρα σε λειτουργία «coast» (χωρίς να λειτουργεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δηλαδή), ενώ το start/stop λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 22 χλμ./ώρα. Η βενζινοκίνητη έκδοση συνεργάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic, ενώ η πετρελαιοκίνητη με το 8τάχυτο tiptronic. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως το αυτοκίνητο διαθέτει τετρακίνηση quattro.

Διαβάστε επίσης: Το Audi E-Tron Vision GT με 815 ίππους (+video)

Το νέο Audi A6 Avant θα κατασκευάζεται την γραμμή παραγωγής της γερμανικής μάρκας στο Neckarsulm και η διάθεσή του θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, με τιμή αφετηρίας για την γερμανική αγορά στα 60.000 ευρώ περίπου.

Get it on Google Play Download on the App Store