Nέο Audi SQ2 με 300 άλογα (+video)

Πριν από 3 μήνες, η Audi παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του μικρού crossover της μέσα από μία και μόνο φωτογραφία. Σήμερα έχουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια και το πλήρες «φωτορεπορτάζ» του SQ2.

Δείτε ακόμα: «Στα πράσα» και με το πλάι το Audi RS Q8 (+video)

Το SQ2 θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί ένα «ψηλωμένο» S3, καθώς όλα τα χαρακτηριστικά του δεύτερου τη τάξει Α3 είναι παρόντα. Καταρχάς το Q2 βασίζεται στο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Audi, το οποίο με τη σειρά του «ακουμπάει» στο VW Golf και όλα μαζί στην πλατφόρμα MQB. Η προσθήκη του γράμματος «S» σημαίνει πως κάτω από το καπό παίρνει θέση ο 2λιτρος TFSI των 300 ίππων, που συναντάμε στα S3 και Golf R. Από κοντά και το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, συνοδεία του συστήματος τετρακίνησης quattro. Η τριπλέτα αυτή εξασφαλίζει επιτάχυνση 4,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Αναφορικά με το στήσιμο τώρα, το SQ2 διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 20 χλστ. και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συνεργαζόμενα με ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών. Πίσω από αυτές κρύβονται δισκόφρενα 340 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω, ενώ το εμφανισιακό κομμάτι συμπληρώνεται από τις μεγάλες εισαγωγές του επιθετικού προφυλακτήρα εμπρός. Η Audi δεν έδωσε άλλη φωτογραφία στη δημοσιότητα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την Έκθεση στο Παρίσι για να έχουμε πλήρη εικόνα. Κρίνοντας από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογενείας S, όμως, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη την παρουσία διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Διαβάστε επίσης: 0-200 χλμ./ώρα με τα 200 άλογα του κορυφαίου Audi A1 (+video)

Στο εσωτερικό του συναντάμε σπορ τιμόνι, σπορ καθίσματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μαύρα, κόκκινα και αλουμινένια διακοσμητικά, κρυφό φωτισμό, όπως επίσης δερμάτινες Nappa και Alcantara επενδύσεις. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 355 λίτρα και φτάνει έως και τα 1.000 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store