Συλλεκτικό και υπερ-σπάνιο Audi R8 V10 Plus (+video)

Mια πολύ ιδιαίτερη και εξαιρετικά σπάνια έκδοση του κορυφαίου R8 δημιούργησε η Audi, εξαντλώντας την λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού του Audi Sport Performance Parts. Σύμφωνα με τους Γερμανούς το R8 V10 Plus Audi Sport είναι η πιο ικανή και στοχευμένη έκδοση που έχει δει το υπεραυτοκίνητο της Audi τόσο στην σημερινή, όσο και την προηγούμενη γενιά του.

Ειδοποιός διαφορά είναι το νέο αεροδυναμικό πακέτο, ειδικά εξελιγμένο σε αεροδυναμική σήραγγα και αποκλειστικά κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. O εμπρός προφυλακτήρας απέκτησε ακροπτερύγια, το splitter μεγάλωσε, όπως και η σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος και ο διαχύτης, ενώ προστέθηκαν μορφοποιητές αέρα στις άκρες του προφυλακτήρα. Στα πλαϊνά του R8 οι «ποδιές» παρουσιάζονται πιο έντονες και με τα αυτοκόλλητα της Audi Sport ενώ οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την ροή του αέρα στο μηχανοστάσιο.

Δείτε ακόμα: Υβριδικό Audi RS 6-Ε με 1.018 άλογα! (+video)

Εκεί, δηλαδή, που «φωλιάζει» ο ατμοσφαιρικός V10 των 6,2 λίτρων και 610 ίππων στις 8.250 σ.α.λ. Κινητήρας και σύστημα μετάδοσης έμειναν απαράλλαχτα, κάτι που σημαίνει 560 Nm ροπής στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro και του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Όλα τα ανωτέρω μεταφράζονται σε 3,2 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα και τελική 330 χλμ./ώρα. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, όμως, είναι οι αριθμοί που παράγει το νέο αεροδυναμικό πακέτο του R8 V10 Plus.

Η Audi ισχυρίζεται ότι στα 330 χλμ./ώρα το aero kit της Audi Sport παράγει 250 κιλά κάθετης δύναμης, επίδοση που ξεπερνά για περισσότερα από 100 κιλά αυτή του κανονικού V10 Plus. Aκόμα και στις πιο χαμηλές ταχύτητες, όμως, ο οδηγός μπορεί να υπολογίζει στην «από αέρος» βοήθεια, καθότι στα 150 χλμ./ώρα η κάθετη δύναμη ανέρχεται στα 52 κιλά-διπλάσια από την «απλή έκδοση». Οι ζάντες είναι αγωνιστικών προδιαγραφών σε διάσταση 21 ιντσών, φιλοξενώντας κεραμικούς δίσκους.

Διαβάστε επίσης:  Audi RS3 Sedan ABT με 500 άλογα

Όσο για το εσωτερικό, δεν μένει παραπονεμένο. Το flat-bottom τιμόνι αποκτά επένδυση με alcantara και κόκκινο δείκτη στην κορυφή της στεφάνης (για να είναι εύκολα ορατή η θέση της ευθείας σε γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης), κάμερα οπισθοπορείας , διεπαφή Smartphone Audi, ανθρακονημάτινα bucket καθίσματα με επένδυση Fine Nappa, σύστημα πολυμέσων MMI και τον εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων της Audi, ονόματι Virtual Cockpit.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 44 αυτοκίνητα, καθιστώντας το R8 V10 Plus Audi Sport αντικείμενο πόθου για τους απανταχού συλλέκτες.

Get it on Google Play Download on the App Store