BMW M2 Competition Heritage Edition: Φόρος τιμής στην 2002 Turbo

Το 1973 η BMW αποκάλυψε την 2002 Turbo στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Έπειτα από 46 χρόνια, η BMW τιμά το θρυλικό αυτό μοντέλο με την περιορισμένη έκδοση της M2, με την ονομασία Μ2 Competition Heritage Edition.

To επετειακό μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 αυτοκίνητα, τα οποία όλα θα διατεθούν στη γαλλική αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 75.000 ευρώ, όντας έτσι ακριβότερη κατά 7.000 ευρώ από την… απλή M2 Competition.

Δείτε ακόμη: Η τιμή της BMW M2 Competition στην Ελλάδα

Το παρουσιαστικό της M2 Competition Heritage Edition, είναι τονισμένο χάρη στην M Performance carbon μάσκα, το carbon εμπρός spoiler, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός διαχύτης, αλλά και οι απολήξεις των εξατμίσεων. Το ιδιαίτερο όμως του χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου τονίζεται από το λογότυπο Heritage στην πίσω αεροτομή, αλλά κι από τα μπλε και κόκκινα αυτοκόλλητα που θυμίζουν την 2002 Turbo.

Διαβάστε επίσης: Νέος κινητήρας 2.0 λτ. BMW με 600+ άλογα

Η ειδική πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό κάθε μοντέλου, όπου αναγράφεται και η ονομασία του Edition Heritage, βρίσκεται κάτω από τα χειριστήρια του κλιματισμού, ενώ ξεχωρίζουν οι carbon ραφές στα σπορ καθίσματα του μοντέλου. Σε αντίθεση με την 2002 Turbo με την ονομαστική ισχύ των 170 ίππων και της ροπής των 241 Nm, η M2 Competition Heritage Edition διαθέτει 410 ίππους, χάρη στον twin-turbo 3λιτρο κινητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store