BMW i NEXT Hydrogen σε συνεργασία με την Toyota

Η BMW παρουσιάζει στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το μοντέλο που, σε βάθος τριετίας, θα την βάλει στο παιχνίδι των κυψελών καυσίμου.

Δείτε ακόμα: BMW Concept 4: Ο προπομπός των νέων M3/M4

Ένα παιχνίδι στο οποίο η Toyota έχει εδώ και χρόνια θέση ισχύος, οπότε η συνεργασία των δυο εταιριών στον συγκεκριμένο τομέα ήταν αναμενόμενο. Από το 2013, Γερμανοί και Ιάπωνες δουλεύουν από κοινού στην εξέλιξη οχημάτων κυψελών καυσίμου, με μια πρωτότυπη 5 GT (το μοντέλο δεν βρίσκεται πλέον στην παραγωγή) να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη πλατφόρμα του Mirai και να πραγματοποιεί δοκιμές. Το 2016 επισημοποιήθηκε η συμφωνία, με το i NEXT Hydrogen να είναι ο πρώτος υδρογονοκίνητος καρπός της συνεργασίας τους (γενικότερα προηγείται το δίδυμο BMW Z4-Toyota Supra).

Διαβάστε επίσης: Η νέα BMW X5 xDrive45e έχει 394 hp και καίει 1,2 λτ.

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν ανακοινώθηκε τίποτα! Η υδρογονοκίνητη X5 ξεχωρίζει χάρις στο μπλε χρώμα που απαντάται στις ζάντες, τη μάσκα, τον διαχύτη και τα ανάλογα αυτοκόλλητα. Για το τι συμβαίνει κάτω από όλα αυτά, οι Βαυαροί τηρούν σιγή ιχθύος. Το μόνο που λένε είναι ότι η δεξαμενή (οι δεξαμενές, άγνωστος ο αριθμός) μπορεί να ανεφοδιαστεί πλήρως σε λιγότερο από 4 λεπτά. Η έκδοση παραγωγής αναμένεται το 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store