BMW M850i xDrive Coupe First Edition για πολύ λίγους

Ούτως ή άλλως όταν ένα αυτοκίνητο κοστίζει 175.450 ευρώ, δεν μπορούμε να πούμε ότι απευθύνεται στις μάζες. Όταν, όμως, ψάχνει για μόλις 400 αγοραστές, τότε είναι σίγουρο πως απευθύνεται σε πολύ εκλεκτικό κοινό.

Η κορυφαία έκδοση της νέας 8αρας αποκτά την έκδοση First Edition, η οποία ουσιαστικά «αδειάζει» τον κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού Individual πάνω στην M850i xDrive. Ο εξωτερικός χρωματισμός, οι ζάντες αλουμινίου και ο διάκοσμος εσωτερικού θα χαρίσουν στην BMW M850i xDrive Coupe First Edition μοναδικότητα και εκφραστικότητα. Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση οφείλεται κυρίως στη νέα ειδική μεταλλική απόχρωση BMW Individual, Frozen Barcelona Blue που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW. Αυτή συνδυάζεται με την αναβαθμισμένη βαφή BMW Individual High Gloss Shadow Line, που, επιπλέον των πλαισίων των πλαϊνών παραθύρων, πλαισιώνει και τα«νεφρά» στην χαρακτηριστική μάσκα των BMW, ενώ οι αεραγωγοί του πίσω προφυλακτήρα και οι απολήξεις της εξάτμισης έχουν μαύρο φινίρισμα. Οι σκούρες πινελιές συμπληρώνονται από ζάντες αλουμινίου Μ 20 ιντσών και φινίρισμα σε Jet Black. Προαιρετικά, διατίθενται μεταξύ άλλων οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα -στα πρότυπα των Μ3, Μ4, Μ5– και ένα πακέτο αισθητικής αναβάθμισης M Carbon.

Δείτε ακόμα: Συγκλονιστική BMW 8 Coupe από την AC Schnitzer

Στο εσωτερικό ο τόνος αποκλειστικότητας που αποπνέει η First Edition επιτείνεται με ειδικά στιλιστικά στοιχεία από το πακέτο Individual, με τον συνδυασμό της δερμάτινης επένδυσης Merino στον χρωματισμό Ivory White/Night Blue να αποτελεί προνόμιο της M850i xDrive. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το δερμάτινο τιμόνι M και η επένδυση οροφής από alcantara, αμφότερα σε Night Blue απόχρωση, ενώ παρόντα δηλώνουν και τα ανάλογα σήματα «First Edition» με αριθμημένη πλακέτα παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: BMW 850i vs BMW M850i xDrive: Μάχη γενεών

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν αλλαγές, που σημαίνει ότι ο 4λιτρος twinturbo V8 αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής – αριθμοί που, σε συνδυασμό με το 8αρι Steptronic και το σύστημα τετρακίνησης, είναι ικανοί να επιταχύνουν το βαυαρικό κουπέ στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δλ. και να μην σταματήσουν πριν τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ./ώρα. Μία τελική στην οποία η M850i xDrive φτάνει μόλις σε 21 δευτερόλεπτα!

Get it on Google Play Download on the App Store