BMW Σειρά 8: Επιστρέφει με 530 ίππους (+videos)

Πιστή στο ραντεβού της, η BMW παρουσίασε και επίσημα την ολοκαίνουργια Σειρά 8, η οποία επανέρχεται στο αυτοκινητικό προσκήνιο με τρόπο εντυπωσιακό, μετά από 19 χρόνια. Ήταν το 1999 όταν το βαυαρικό σπορ κουπέ μοντέλο σταμάτησε την εμπορική του διάθεση στην πρώτη του γενιά και τελικά οι Γερμανοί ιθύνοντες πήραν τη μεγάλη απόφαση να αναβιώσουν το αυτοκίνητο που έμεινε στην ιστορία ως το όγδοο θαύμα.

Δείτε ακόμη: «Τυφώνας» BWM X6 M με 750 ίππους (+video)

Σύμφωνα με την BMW η νέα Σειρά 8 είναι το απόλυτο GT αυτοκίνητο, καθώς μπορεί να προσφέρει στον οδηγό της άπειρα ξένοιαστα χιλιόμετρα αλλά και άφθονη οδηγική ευχαρίστηση. Η εμφάνισή της είναι άκρως εντυπωσιακή, με το έντονα ανάγλυφο αμάξωμά της να δηλώνει δυναμικό παρόν. Το εμπρός μέρος κυριαρχείται από τη μεγάλη μάσκα η οποία είναι διαφοροποιημένη σχεδιαστικά από αυτή των υπόλοιπων BMW και τα φώτα (full LED και προαιρετικά Laser), το καπό είναι μακρύ, ως οφείλει σε κάθε GT, ενώ η οροφή έχει έντονη κλίση, δικαιολογώντας απόλυτα τον όρο κουπέ. Στο πίσω μέρος τα μεγάλα φώτα, η ενσωματωμένη αεροτομή και ο προφυλακτήρας με τις τεράστιες απολήξεις εξάτμισης κάνουν τη διαφορά. Όσον αφορά στις διαστάσεις της, η νέα BMW Σειρά 8 έχει μήκος 4.843 χλστ. πλάτος 1.904 χλστ. και ύψος 1.341 χλστ, ενώ το μεταξόνιό της είναι στα 2.822 χλστ.

Ανοίγοντας τη μεγάλη πόρτα, χωρίς πλαίσιο παραθύρου φυσικά, αποκαλύπτεται ένα πολυτελέστατο εσωτερικό, προικισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει μέγεθος 10,3 ιντσών και για πρώτη φορά σε BMW δεν υπάρχουν κυκλικά όργανα (BMW Live Cockpit Porfessional), ενώ λίγο πιο δίπλα στο ταμπλό, υπάρχει οθόνη 12,3 ιντσών. Το σύστημα iDrive είναι τελευταίας γενιάς και συνοδεύεται από όλα τα τελευταία συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης και ασφάλειας. Οι χώροι για τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την BMW είναι άνετοι, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι στα 420 λίτρα.

Όσον αφορά στις εκδόσεις της νέας BMW Σειρά 8, αρχικά το βαυαρικό μοντέλο θα διατίθεται ως M850i xDrive Coupe M Performance (που θα είναι και η κορυφαία), με V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα 4.4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,7 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η δεύτερη έκδοση θα είναι η 840d xDrive Coupe. Αυτή κάτω από το καπό της θα έχει τον 3.0 λτ. πετρελαιοκινητήρα των 320 ίππων και των 670 Nm. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοτέρ συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα BMW X5 (+video)

Η διάθεση της νέας BMW Σειρά 8 αναμένεται να ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις της, με κορυφαία όλων την BMW M8.

Get it on Google Play Download on the App Store