Η νέα BMW X5 στρίβει στην «Μόντσα της Σαχάρας» (+video)

Τα SUV είναι πολλά, είναι παντού και κάτι τέτοιο δεν θα σταματήσει να ισχύει στο προσεχές μέλλον. Όχι αν συνεχίσουν να πουλάνε με αυτούς τους ρυθμούς και να αναγκάζουν όλες τις εταιρίες να διαθέτουν τουλάχιστον 2 προτάσεις στην γκάμα τους, που να απευθύνονται στο ανάλογο αγοραστικό κοινό. Η BMW έχει στην εμπορική φαρέτρα της 7 διαφορετικά μοντέλα, όμως όλα ξεκίνησαν από το νούμερο 5.

Δείτε ακόμα: Πωλείται συλλογή με 13 BMW για 2.000.000 ευρώ!

Η πρώτη Χ5 ήταν από τους ιδρυτές της κατηγορίας των premium SUV και το πρώτο αυτοκίνητο που βαφτίστηκε «SAV». Αντί δηλαδή για «Sports Utility Vehicle», οι Βαυαροί λογίζουν το μεγάλο τους crossover ως «Sports Activity Vehicle». Αυτή η διαφοροποίηση στις λέξεις («δραστηριότητα» αντί «χρηστικότητας») καθορίζει και τον χαρακτήρα του. Έναν χαρακτήρα που διέπεται από σπορ χαρακτηριστικά, για την προώθηση των οποίων η BMW κατασκεύασε ένα αντίγραφο της Μόντσα στην έρημο Σαχάρα!

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για την υβριδική BMW X5 xDrive45e

Η χάραξη του «Ναού της Ταχύτητας» μεταφέρθηκε αυτούσια στην μέση του πουθενά, σε ένα κομμάτι της ερήμου Σαχάρα στο Μαρόκο. 50 άτομα δούλευαν επί 2 εβδομάδες ώστε να απομακρύνουν 3.500 κυβικά μέτρα άμμου, να μετρήσουν τον χώρο, να μελετήσουν τις διαστάσεις της χάραξης στη Μόντσα και εν τέλει να την αποτυπώσουν στο ερημικό τερέν. Όλα αυτά, για να θαυμάσουμε το βαυαρικό SAV σε ένα δίλεπτο video. Άμα έχει πόρους και χρόνο ο άνθρωπος…

Get it on Google Play Download on the App Store