Νέα BMW M340i: η πιο δυνατή Μ που δεν είναι… Μ

Η BMW θα παρουσιάσει αυτές τις μέρες την κορυφαία έκδοση της νέας 3αρας στην Έκθεση του Λος Άντζελες. Κορυφαία μέχρι τον ερχομό της Μ3, δηλαδή. Για την ακρίβεια η BMW M340i xDrive Sedan είναι η κορυφαία 3αρα όλων των εποχών, που δεν είναι Μ! Επειδή πολλά «Μ» μαζεύτηκαν, ας διευκρινίσουμε.

Δείτε ακόμα: Τουρκικό λεωφορείο με «καρδιά» BMW i3 (+video)

Τα Μ που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, είναι: Μ2, Μ3, Μ5, μέχρι πρότινος η Μ6 και στο εγγύς μέλλον η πολυαναμενόμενη Μ8. Οι Χ5 και Χ6Μ μένουν συνειδητά εκτός, παρόλο που η BMW τις θεωρεί μέλη της «σκληροπυρηνικής» οικογένειας. Κάτω από αυτά, υπάρχουν οι εκδόσεις: Μ240i, M340i, M550d κλπ, οι οποίες στην ουσία είναι οι πιο πλούσιες εκδόσεις του εκάστοτε μοντέλου εξοπλισμένες με το πακέτο Μ. Το ίδιο ισχύει και για την νέα προσθήκη, που είναι και η πιο ισχυρή -μη Μ- 3αρα όλων των εποχών.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο εν σειρά Ν58 σε απόδοση 374 ίππων και 500 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 8ταχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Από εκεί η ισχύς μπορεί να καταλήξει είτε αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, είτε και στους τέσσερις (για την M340i xDrive). Η οποία xDrive μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,4 δλ. (κατανάλωση 7,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 172 γρ./χλμ.) Πέρα από τις επιδόσεις στην ευθεία, η M340i φροντίζει για την οδηγική απόλαυση στις στροφές, εκμεταλλευόμενη τη μείωση του βάρους κατά 55 κιλά σε σχέση με πριν, την κατανομή βάρους που «αγγίζει το ιδανικό 50-50», το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό M-Differential και την αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας κατά 25%.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένη BMW M5 ή καινούργια Μ3 στα ίδια λεφτά;

Εμφανισιακά παρατηρούμε τις κλασικές αλλαγές με την μορφή των σπορ προφυλακτήρων, των ζαντών αλουμινίου 19 ιντσών και των μπλε δαγκάνων στις μεγαλύτερες δισκόπλακες από το πακέτο Μ. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η διχρωμία αμαξώματος και Cerium Grey, η απόχρωση δηλαδή που βλέπουμε στα «νεφρά», το εσωτερικό των αεραγωγών για τα φρένα, τα καλύμματα των καθρεπτών και φυσικά τις ζάντες. Η BMW υποστηρίζει πως ο συνδυασμός αυτός είναι αποκλειστικός για την Μ340i, δηλώνοντας πως ούτε η επερχόμενη Μ3 δεν θα τον διαθέτει.

 

Get it on Google Play Download on the App Store