Νέα BMW 2 Gran Coupe με έως 305 άλογα

Η Σειρά 2 αποκτά έκδοση Gran Coupe και 4 πόρτες για πρώτη φορά, ώστε να ανταγωνιστεί την Mercedes A-Class Sedan/CLA και το Audi A3 Sedan.

Το μικρότερο σεντάν στην γκάμα της BMW αντλεί επιρροές από το μεγαλύτερο, δηλαδή την 8 Gran Coupe. Οι σχεδιαστές των Βαυαρών κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια ώστε να κάνουν τη 2 να μοιάζει στην 8άρα, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος όπου τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και το έντονο τελείωμα της πόρτας του πορτμπαγκάζ, δημιουργούν ένα δυναμικό οπτικό αποτέλεσμα. Στο προφίλ ξεχωρίζει η κλίση της οροφής στο πίσω μέρος, προς όφελος της κλασικής πια αίσθησης κουπέ στα σεντάν, αλλά και το «ανέβασμα» της γραμμής των παραθύρων που συγκλίνει στο τελείωμα της οροφής. Μπροστά τα πράγματα είναι σχεδόν απαράλλαχτα με τη Σειρά 1, έχοντας μόνο ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμα: Άνοιξαν οι παραγγελίες για την νέα BMW Σειρά 1! Δείτε τις τιμές!

Οι διαστάσεις έχουν πάρει την ανιούσα, με το μήκος να είναι αυξημένο περισσότερο από 20 εκατοστά σε σχέση με την 1, φτάνοντας τα 4.526 χλστ. Το πλάτος ανέρχεται στα 1.800 χλστ., το ύψος τα 1.420 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.670 χλστ., ενώ ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 430 λτ. και το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο σε ποσοστό 40/20/40.

Στο ταμπλό η εικόνα είναι γνώριμη από άλλα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας, με την οθόνη αφής στην κορυφή του ταμπλό (8,8 ιντσών στην βασική, 10,25 στις πλουσιότερες) και τους παραλληλόγραμμους αεραγωγούς να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Κάτι που κάνει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (επίσης 10,25 ιντσών), αλλά και το Head Up Display, μόνο στις μεγαλύτερες εκδόσεις.

Όλα τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας είναι παρόντα, με την ενεργή διατήρηση λωρίδας να ξεχωρίζει χάρις στην ταχύτητα μέχρι την οποία μπορεί να λειτουργήσει, φτάνοντας μέχρι τα 240 χλμ./ώρα!

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η BMW Σειρά 8 Gran Coupe στην Ελλάδα;

Για να δει αυτό το νούμερο στο ταχύμετρο ο οδηγός της 2 Gran Coupe θα πρέπει να οδηγεί είτε την 228i xDrive, είτε την κορυφαία M235i xDrive. Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε τον 2λιτρο TwinPower των 235 ίππων, που στέλνει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6 δλ. και φτάνει μέχρι τα 243 χλμ./ώρα τελικής (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη στα 210 χλμ./ώρα με χειμερινά ελαστικά). Η M235i xDrive είναι επίσης 2λιτρη και τετρακίνητη, με την ισχύ να φτάνει τα 305 άλογα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 4,7 δλ. (4,6 με το προαιρετικό πακέτο M Performance Package), τη στιγμή που η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα κλασικά 250 χλμ./ώρα.

Στις λιγότερο «γκαζοφίλ» εκδόσεις, η γκάμα ανοίγει με την 218i και τον τρικύλινδρο 1.500άρη τούρμπο των 140 ίππων, ενώ στο μέτωπο των ντίζελ έχουμε την 220d με τον 2λιτρο των 190 ίππων – αμφότερες μπροστοκίνητες

Get it on Google Play Download on the App Store