Νέα και πιο αποδοτική BMW 330e iPerformance

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την στιγμή που η BMW παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ολοκαίνουργια Σειρά 3 και σήμερα ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης υβριδικής έκδοσης.

Δείτε ακόμα: Νέα BMW Σειρά 3 Μ Performance «πνιγμένη» στο ανθρακόνημα

Η 330e iPerformance συνδυάζει τον 2λιτρο TwinPower βενζινοκινητήρα των 184 ίππων της 320i με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, παράγοντας συνολικά 250 ίππους. Περισσότερα τεχνικά δεν ανακοινώθηκαν, όπως ισχύς ηλεκτροκινητήρα, όμως αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως η δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης έχει αυξηθεί κατά 1/3, στα 60 χιλιόμετρα. Η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων επίσης παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, με την πρώτη να ανακοινώνεται κοντά στα 1,7 λίτρα/100 χλμ. (1,41 λίτρα/100 χλμ μέση κατανάλωση!) λιγότερο και τις εκπομπές CO2 μειωμένες κατά 10% (στα 39 γρ./χλμ CO2).

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με εντυπωσιακές επιδόσεις, όπως τα 6 δλ. που απαιτούνται για την κάλυψη των πρώτων 100 χλμ./ώρα. Το εντυπωσιακό έγκειται στο γεγονός της λειτουργίας XtraBoost (κάτι σαν το Ludicrous Mode της Tesla), η οποία αυξάνει την απόδοση στα 290 άλογα για μερικά δευτερόλεπτα. Η βαρύτητα των ανθρώπων της BMW, πάντως, πέφτει -και όχι άδικα- στην αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας στην plug-in 3αρα (και γενικότερα, η αυξημένη αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα) η οποία εκτιμάται ότι ανεβάζει την συνολική αυτονομία του αυτοκινήτου στην περιοχή των 800 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: Περισσότερα άλογα για λίγα δευτερόλεπτα! Πως γίνεται;

Περισσότερα θα ξέρουμε όσο πλησιάζει η ώρα της επίσημης παρουσίασης, η οποία τοποθετείται στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.

 

Get it on Google Play Download on the App Store