Χάρμα οφθαλμών το Lexus RC-F Track Edition

Η Lexus στην έκθεση του Ντιτρόιτ παρουσίασε το ανανεωμένο Lexus RC F, αλλά όλα τα βλέμματα έπεσαν στο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής Lexus RC F Track Edition, το οποίο είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό, έχοντας καθαρά προσανατολισμό πίστας.

Η συγκεκριμένη έκδοση απευθύνεται στους λάτρεις της πίστας, με το RC F Track Edition, να τους επιτρέπει την απόλαυση κι έξω από αυτή. Το νέο μοντέλο έχει βελτιωμένη αεροδυναμική, λιγότερο βάρος, αλλά και διαφορετικό set up της ανάρτησης, χάρη στην τεχνογνωσία των αγωνιστικών ομάδων της Lexus στα πρωταθλήματα Super GT και IMSA.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Lexus LC Convertible Concept

Όλο το παρουσιαστικό είναι τρομερά δυναμικό, αλλά σημείο αναφοράς αποτελεί η μεγάλη, σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος του RC F Track Edition. Έχει μικρότερο βάρος, ενώ παράγει 26 επιπλέον κιλά κάθετης δύναμης, ενώ το εμπρός spliter από ανθρακονήματα βελτιώνει τη σταθερότητα του εμπρός μέρους. Συνολικά το βάρος έχει μειωθεί κατά 80 κιλά συγκριτικά με το προηγούμενο RC F μιας κι έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφριά υλικά για επιμέρους τμήματα του αυτοκινήτου, όπως τα κεραμικά φρένα της Brembo, αλλά και οι σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών της BBS. Επιπρόσθετα, το σύστημα εξαγωγής είναι από τιτάνιο, ενώ η οροφή και το καπό από ανθρακονήματα.

Διαβάστε επίσης: Πολυτελές γιοτ από τη Lexus για…πάμπλουτα γούστα (+video)

Η καρδιά του RC F Track Edition, είναι η ίδια με του RC F, ούτως εστί, ο 5λιτρος, V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 472 ίππων (+5 ίππους συγκριτικά με το προηγούμενο RC F), ενώ η ροπή ανέρχεται στα 535 Nm. Το σύστημα εισαγωγής έχει σχεδιαστεί εκ νέου, με τη δύναμη του κινητήρα να περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου 8 σχέσεων, στους πίσω τροχούς. Τα 0-96 χλμ./ώρα έρχονται σε ελάχιστα κάτω από 4 δευτερόλεπτα (3,6 δλ. ανακοινώνει η Lexus).

Η έκδοση Track Edition διατίθεται μόνο σε δύο αποχρώσεις, Ultra White και Matte Nebula Gray, ενώ το εσωτερικό, φέρει κόκκινο δέρμα με επενδύσεις Alcantara και οι κόκκινες ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες στις πόρτες και το ταμπλό.

Get it on Google Play Download on the App Store