Πολυτελές γιοτ από τη Lexus για…πάμπλουτα γούστα (+video)

Μετά το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο πλοίο υδρογόνου που παρουσίασε η Toyota, ήρθε η Lexus να μεταφέρει στη θάλασσα αυτό που κάνει στα αυτοκίνητα: να παρουσιάσει, δηλαδή, ένα πολυτελές και γρήγορο παράγωγο των Toyota.

Δείτε ακόμα: Η Toyota επενδύει 500.000.000 δολάρια στην Uber

Βέβαια το LY 650, όπως ονομάζεται το υπερ-πολυτελές γιοτ, με το υδρογονοκίνητο Energy Observer μικρή σχέση έχουν. Καταρχάς το Lexus κινείται από παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, συγκεκριμένα είτε από έναν πετρελαιοκινητήρα 12.8 λίτρων με τούρμπο και κομπρέσορα και απόδοση 900 ίππων, είτε με το ίδιο μοτέρ σε απόδοση 1.000 ίππων. Και τα δυο σύνολα είναι της Volvo, από την σειρά IPS με το πρώτο να λέγεται IPS 1200 και το ισχυρότερο IPS 1350. Η χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου ανέρχεται σχεδόν στους 4 τόνους (συγκεκριμένα 3.785 λίτρα).

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μέλλον των SUV της Lexus (+video)

Το μήκος του LY 650 αγγίζει τα 20 μέτρα (19,95) και το πλάτος τα 6 (5,75) εξασφαλίζοντας υπερ-επαρκείς χώρους για την πολυτελή μεταφορά και διαβίωση 6 ατόμων. Για αυτό εξασφαλίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις στους καναπέδες και τα καθίσματα, το ξύλο και το μάρμαρο στους πάγκους, το μπαρ και το home theater. Έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την γνωστή εταιρία κατασκευής γιοτ, Marquis-Larson Boat Group, και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Lexus Sport Yacht Concept. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store