Νέο Citroen C5 Aircross Hybrid με 1,7 λτ. κατανάλωση

Η ναυαρχίδα της Citroen, το C5 Aircross παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκδοση plug-in hybrid, συνδυάζοντας την αυξημένη απόδοση με πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Δείτε ακόμη: Ανακοίνωση για κίνητρα και απόσυρση αυτοκινήτων

Το υβριδικό σύστημα του νέου C5 Aircross Hybrid αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης 1.6 λτ. PureTech 180, ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων και 320 Nm ροπής που είναι τοποθετημένος μεταξύ του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων και μια μπαταρία 200V ιόντων – λιθίου 13,2 kWh. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ë-EAT8.

Το C5 Aircross Hybrid με τη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων, μπορεί να κινηθεί για αποστάσεις έως 50 χλμ. με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας και με ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα. Το υβριδικό αυτό σύνολο καταναλώνει μόλις 1,7 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 39 γρ./χλμ. CO2. Όσον αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, χρειάζεται 7 ώρες σε πρίζα 8 Α με φορτιστή 3,7 kW, 4 ώρες σε πρίζα 14 Α με φορτιστή 3,7 kW και λιγότερο από 2 ώρες σε 32 A Wall Box με φορτιστή 7,4 kW.

Δείτε ακόμη: Επαναστατικός ηλεκτροκινητήρας στη μισή τιμή!

Εξωτερικά το C5 Aircross Hybrid προσφέρεται με διάφορα πακέτα εξατομίκευσης. Ένα από αυτά είναι το νέο Color Pack σε απόχρωση Anodised Blue, το οποίο συμβολίζει το plug-in hybrid και διακρίνεται από το μπλε χρώμα που υπάρχει σε τμήματα του εμπρός προφυλακτήρα και στο Airbump των εμπρός θυρών. Επιπλέον, ένα λογότυπο «hybrid» βρίσκεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών και ένα «h» είναι τοποθετημένο στα εμπρός φτερά.

Δείτε ακόμη: Νέο μικρό SUV Toyota Raize 1.0 λτ. turbo 4×4

Get it on Google Play Download on the App Store