Έως 240 ίπποι για τα υβριδικά Jeep Renegade και Compass

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, η Jeep παρουσίασε τις plug – in υβριδικές εκδόσεις των Compass και Renegade, των οποίων η ιπποδύναμη μπορεί να αγγίξει τους έως και 240 ίππους.

Με την αποκάλυψη των plug-in υβριδικών εκδόσεων των Renegade και Compass, η Jeep έκανε ένα σημαντικό βήμα στο μέλλον, προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε συνδυασμό με καλύτερες επιδόσεις.

Δείτε ακόμα: Βάλαμε στην πρέσα ένα Jeep (+video)

Ξεκινώντας με το μικρό Renegade, στην plug-in υβριδική του έκδοση θα «φοράει» έναν νέο turbo κινητήρα, 1,3 λίτρων, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα εδράζει στον πίσω άξονα. Ο συνδυασμός των δυο θα παράγει δύναμη από 190 έως και 240 ίππων, ενώ με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη θα μπορεί να κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά σε απόσταση έως και 50 χιλιόμετρα, με μέγιστη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: To Jeep του «Εξολοθρευτή» είναι γεγονός

Έτσι σε συνδυασμό με τον θερμικό κινητήρα, το Renegade θα επιταχύνει έως και τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7 δλ. Με παρόμοιο υβριδικό σύνολο θα εξοπλίζεται και το μεγαλύτερο Compass (για το οποίο αναμένεται το ομογκαλάρισμά του) με την συνολική του ισχύ να φτάνει τα 240 άλογα, εκπέμποντας μόλις 50 γρ./χλμ. Όμως πέρα από τις μειωμένες εκπομπές ρύπων ελεώ ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα θα προσφέρουν και αυξημένη πρόσφυση στην εκτός δρόμου οδήγηση. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κατασκευαστή, λόγω της αυξημένης ροπής στον πίσω άξονα, (το ποσοστό της οποίας μπορεί να ρυθμιστεί όπως επιθυμεί ο οδηγός), αλλά και χάρη στο σύστημα eAWD (electric all-wheel drive), οι δυο άξονες δουλεύουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερα ποσοστά πρόσφυσης.

 

Get it on Google Play Download on the App Store