Επίσημο: Μόνο ηλεκτρικό το επόμενο Fiat 500

Καπνός δίχως φωτιά δεν υπάρχει, οπότε η φημολογία περί αντικατάστασης του Fiat 500 από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είχε βάση. Η οποία επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη και προοικονομεί το μέλλον των μικρών του FCA Group.

Δείτε ακόμα: Fiat Panda Cross 4×4 vs Suzuki Ignis AWD: Ποιο είναι πιο «κατσίκι» (+video)

Το επόμενο «500αρακι» θα διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική μορφή, όπως δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου, Olivier Francois. «Μιλάμε για μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, σχεδιασμένη με προτεραιότητα την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το επόμενο 500 θα είναι αυθεντικό Fiat, αλλά ηλεκτρικό. Ίδιες αναλογίες, ίδια μοναδικότητα σε χαρακτήρα και σχεδίαση. Ένα Tesla πόλης, αν προτιμάτε».

Διαβάστε επίσης: Fiat 500X άτοκο και με δωρεάν το αυτόματο κιβώτιο

Αντίστοιχα είναι τα πλάνα και για το Panda, όπως φανέρωσε το πρωτότυπο Centoventi που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση της Γενεύης. Προς το παρόν δεν έχει επικυρωθεί η αποκλειστικότητα του ρεύματος στην επόμενη γενιά του best seller της Fiat, με τους Ιταλούς να ανακοινώνουν πως θα υπάρχει σίγουρα ηλεκτρική έκδοση. Το αν θα είναι και η μοναδική, μένει να το διαπιστώσουμε. To νέο 500, πάντως, θα το δούμε κάποια στιγμή εντός του τρέχοντος έτος, με το Panda να ακολουθεί το 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store