Αξίζει ένα αγροτικό σχεδόν 100.000 ευρώ;

Υπάρχουν συλλεκτικές εκδόσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ακραία υπερτιμημένες ακριβώς για αυτό τον λόγο: γιατί οι εταιρίες «πατάνε» στο συλλεκτικό του χαρακτήρα και την περιορισμένη παραγωγή και ρίχνουν «στα αυτιά». Σε αυτή την κλίμακα εμπίπτει το Ford F-150 Harley-Davidson Edition.

Όπως γίνεται εμφανές από την ονομασία, πρόκειται για μια ειδική έκδοση του υπερ-επιτυχημένου pickup της Ford με τα σήματα της πασίγνωστης εταιρίας μοτοσυκλετών. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέες ζάντες 22 ιντσών και πελώρια χωμάτινα ελαστικά, εξάτμιση με ήχο που παραπέμπει στον χαρακτηριστικό κρότο των Harley, διαφορετική μάσκα, πορτοκαλί πινελιές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος (το χρώμα που κυριαρχεί στο logo των θρυλικών μηχανών), πτυσσόμενα σκαλοπάτια, καμπίνα επιβατών πνιγμένη στο δέρμα και, φυσικά, διάσπαρτα σηματάκια «Harley-Davidson». Θα μιλούσαμε καθαρά για οπτικό πακέτο αναβάθμισης, αν δεν υπήρχε η εξάτμιση και η νέα ανάρτηση της BDS με ελατήρια της Fox.

Δείτε ακόμα: «Πόλεμος καρότσας» μεταξύ 5 αγροτικών! (+video)

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 5λιτρο V8 των 395 ίππων και 542 Nm ροπής, ο οποίος κινεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Με δυο λόγια, μιλάμε για ένα στιλιστικό πακέτο ως επί το πλείστον, της κορυφαίας έκδοσης του F-150. Και εδώ αρχίζουν τα «κουφά».

Το F-150 SuperCrew Cab με τον 5.0 V8 και φορτωμένο με όλο τον κατάλογο του εξοπλισμού, τιμάται στις 66.280 δολάρια. Μπορεί να φαίνονται πολλά με τα στάνταρ των δικών μας αγροτικών, όμως μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα υπερπλούσια εξοπλισμένο αυτοκίνητο 4.949 κ.εκ. και σχεδόν 400 ίππων. Πόσο κοστολογούνται οι προσθήκες της Harley-Davidson; Άνω των 30.000 δολαρίων!

Διαβάστε επίσης: Κάντε το αγροτικό σας Ford Mustang με ένα κάλυμμα!

Το F-150 Harley-Davidson Edition στο χρώμα Agate Black, κοστολογείται στις 97.410 δολάρια. Το White Platinum προσθέτει άλλα 295 δολάρια, ενώ για το Leadfoot Gray η τιμή φτάνει τις 98.433! Eνδεικτικά, η Mustang 350 R με τον ατμοσφαιρικό 5.2 V8 που στροφάρει στις 8.000 σ.α.λ., αποδίδει 526 ίππους και 582 Nm ροπής, επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και «τελικιάζει» στα 300 χλμ./ώρα, διαθέτοντας επιπλέον ζάντες κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, κοστίζει 84.288 δολάρια. Με τα λεφτά του «Χαρλεάδικου» F-150 δηλαδή, αγοράζεις την κορυφαία Mustang και σου μένουν ρέστα για ένα μεταχειρισμένο Fiesta.

Get it on Google Play Download on the App Store