Κάντε το αγροτικό σας Ford Mustang με ένα κάλυμμα!

Τα pickup δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι σπορ. Μπορεί να έχουν άλογα, ακόμα περισσότερη ροπή και πίσω κίνηση -τα περισσότερα εξ αυτών- όμως δύσκολα θα πει κανείς ότι εξιτάρουν τα οδηγικά αισθητήρια. Πόσο μάλλον, να τα παρομοιάσει κανείς με Ford Mustang.

Δείτε ακόμα: Ισοπεδωτική η νέα Ford Mustang Shelby GT500 (+video)

Στην Αμερική, φυσικά, κάτι τέτοια είναι «ψιλά γράμματα». Για αυτό και μια εταιρία, ονόματι Michigan Vehicle Solutions, σχεδίασε ένα κάλυμμα καρότσας που μετατρέπει το πίσω μέρος του Ford F-150 σε Mustang Fastback του 1965. Το Aero X , όπως ονομάζεται, διαθέτει τα χαρακτηριστικά «στόρια» και τα τριγωνικά πλαϊνά παράθυρα, δίνοντας έναν νοσταλγικό τόνο pony car στο αμερικανικό best seller. Σύμφωνα με την MVS η τοποθέτησή του δεν απαιτεί μετατροπές στην καρότσα, με το Aero X να ανοίγει χρησιμοποιώντας αμορτισέρ και να κλειδώνει – σαν μια κανονική πόρτα χώρου αποσκευών δηλαδή.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα!

Πέρα από το αδιαπραγμάτευτο κέρδος στην εμφάνιση, ο σχεδιασμός του ιδιαίτερου καλύμματος μειώνει ομαλοποιεί την ροή του αέρα και μειώνει τον συντελεστή οπισθέλκουσας, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και αυξάνοντας -ελαφρά βέβαια- την τελική ταχύτητα. Το κόστος για όλα αυτά ξεκινά από τις 4.000 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store