Ισοπεδωτική η νέα Ford Mustang Shelby GT500 (+video)

Μετά την διαρροή του φυλλαδίου, έχουμε την επίσημη παρουσίαση της ισχυρότερης Mustang όλων των εποχών. Μόνο που δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς την…ιπποδύναμη που της δίνει αυτό τον τίτλο.

Δείτε ακόμα: Η τιμή της Ford Mustang Bullitt στην Ελλάδα

Η Ford παρουσίασε με κάθε επισημότητα την κορωνίδα του εμβληματικού της pony car, δημοσιεύοντας πληθώρα τεχνικών χαρακτηριστικών. Η GT500 διαθέτει μαγνητοροϊκά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ MagneRide, μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen, άξονα μετάδοσης από carbon, μπάρα θόλων από μαγνήσιο, 20αρες ανθρακονημάτινες ζάντες με ελαστικά Michelin Pilot 4S διαστάσεων 305/30R20 μπροστά και 315/30R20 πίσω, με 6πίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους δίσκους 420 χλστ. εμπρός, συνοδεία 4πίστονων και δίσκων 370 χλστ. εμπρός-πίσω αντίστοιχα.

Εμφανισιακά διακρίνουμε το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, με την πελώρια εισαγωγή αέρα και το ανθρακονημάτινο splitter εμπρός, ενώ πίσω έχουμε μια ρυθμιζόμενη αεροτομή και έναν διαχύτη σεβαστών διαστάσεων (όλα από ανθρακόνημα). Επίσης, το κιβώτιο είναι 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη και σε συνδυασμό με το launch control, στέλνει την κορυφαία Shelby στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. και της επιτρέπει να ξεπερνάει με άνεση τα 305 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Ποια είναι η ισχύς που κάνει όλα τα ανωτέρω δυνατά;

Διαβάστε επίσης: Ford Focus ST 640 ίππων «οπλοφορεί» με νίτρο! (+video)

Ακόμα οι ιθύνοντες του «Μπλε Οβάλ» δεν ανακοινώνουν το ακριβές νούμερο, αρκούμενοι στην δήλωση του «άνω των 710». Κάποιοι λιγότερο…εχέμυθοι πάντως, αναφέρουν πως ο V8 των 5.2 λίτρων που προέρχεται από την GT350R, έχει «ντοπαριστεί» με έναν θεόρατο κομπρέσορα 2.7 λίτρων και η απόδοσή του φτάνει τα 750 άλογα στις 7.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή αγγίζει τα 1.000 Nm (950) στις 4.500 σ.α.λ. Δεν έχουμε λόγο να μην τους εμπιστευτούμε, ειδικά ακούγοντας το «κτήνος» να ωρύεται στο παρακάτω video.

Get it on Google Play Download on the App Store