Ford Focus ST 640 ίππων «οπλοφορεί» με νίτρο! (+video)

Πίσω στο 2005, όταν και παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του Ford Focus ST, τα 225 άλογα από τον 2.5αρη 5κύλινδρο τούρμπο ήταν μια εξόχως αξιοσέβαστη τιμή. Σχεδόν μιάμιση δεκαετία αργότερα, περίπου η ίδια ιπποδύναμη (200 συγκεκριμένα) αντιστοιχεί στο Fiesta ST προερχόμενη μάλιστα από τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο 1.500αρη EcoBoost. Οι εξελίξεις και η τεχνολογία δεν τρέχουν απλά, παραβιάζουν κάθε όριο ταχύτητας.

Δείτε ακόμα: «Τρένο» το νέο Ford Focus στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Κάτι που σημαίνει πως για να μείνει επίκαιρο από πλευράς επιδόσεων ένα hot hatch της προηγούμενης δεκαετίας, θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες διεργασίες κάτω από το καπό. Όπως μεγαλύτερο τούρμπο και intercooler, μπεκ μεγαλύτερης παροχής, ολοκαίνουργια πολλαπλή εισαγωγής και εξαγωγής, αλλά και μια μπουκάλα νίτρο για «λίγο» επιπλέον γκάζι. Όλα αυτά, συν coilover ανάρτηση, νέα φρένα και roll cage διαθέτει το Focus ST που θα παρακολουθήσουμε στο video, το οποίο ταλαιπωρεί τους εμπρός τροχούς με 640 ίππους!

Διαβάστε επίσης: Νέο Ford Fiesta R2 με 200 ίππους από 1.000 κυβικά! (+video)

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το κορυφαίο Ford και ένα από τα καλύτερα σύγχρονα supercars, το GT, αποδίδει μόλις 10 άλογα παραπάνω. Φυσικά ένας τέτοιος «κατακλυσμός» ιπποδύναμης στον μπροστινό άξονα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις, με τον ιδιοκτήτη του να δηλώνει πως φοβάται να ανοίξει το γκάζι σε δημόσιο δρόμο με οποιαδήποτε ταχύτητα κάτω από 4η.


Get it on Google Play Download on the App Store