Αποκάλυψη για το νέο Ford Focus ST

Μετά από σωρεία κατασκοπευτικών φωτογραφιών και την αγωνία σε υψηλά επίπεδα, σήμερα έχουμε την δυνατότητα να δούμε το δεύτερο τη τάξει ταχύτερο Ford Focus 4ης γενιάς στην τελική του μορφή!

Δείτε ακόμα: Tελικές με το νέο Ford Focus 1.5 EcoBoost ST Line (+video)

Μπορεί να διέρρευσαν μόνο 3 φωτογραφίες, όμως μπορούμε να δούμε με άνεση τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του νέου Focus ST. Μπροστά η γενική φιλοσοφία είναι κοινή με αυτή των πιο ταπεινών ST-Line. Η διαμόρφωση του προφυλακτήρα και των αεραγωγών είναι ταυτόσημη, με μοναδική διαφορά το μεγαλύτερο splitter εδώ και την κυψελωτή μάσκα. Στο πλάι συναντάμε τις αντίστοιχες ποδιές, ενώ πίσω παρατηρούμε τις περισσότερες διαφορές. Ο προφυλακτήρας φιλοξενεί πλέον διαχύτη, ο οποίος πλαισιώνεται από τις απολήξεις της εξάτμισης. Στο τελείωμα της οροφής υπάρχει φυσικά αεροτομή, ενώ μοναδικής σχεδίασης είναι και οι ζάντες αλουμινίου (μάλλον 18αρες, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά). Αυτά όσον αφορά το look.

Κάτω από αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτω από το καπό υπάρχει ο EcoBoost των 2.3 λίτρων, αναθεωρημένη γεωμετρία της ανάρτησης και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Η απόδοση εικάζεται ότι βρίσκεται κάπου στην περιοχή των 280 ίππων, ώστε το νέο Focus ST να είναι «ίσα βάρκα-ίσα νερά» τουλάχιστον με το Hyundai i30 N Performance, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και η βασική έκδοση του νέου Renault Megane RS. Δεν αποκλείεται η ισχύς να είναι κοινή με την Mustang που εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, δηλαδή στα 290 άλογα. Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη γενιά ήταν στους 250 ίππους, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχόμενη αύξηση της τάξης των 40 ίππων θα «μετακυλήσει» στο επερχόμενο Focus RS, το οποίο θα φτάσει στις παρυφές των 400 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Ford Focus RS «πνιγμένο» στην χλιδή

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και ο νέος λεβιές ταχυτήτων για το 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο, που θα είναι και η στάνταρ επιλογή. Περισσότερα εντός του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store