«Τρένο» το νέο Ford Focus στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

To αγωνιστικό Ford Fiesta R2 μας έδωσε ένα σαφέστατο δείγμα στην πρόοδο της τεχνολογίας των καινούργιων αυτοκινήτων. Βασιζόμενο στο ST-Line των 140 ίππων, αποδίδει 200 άλογα από τον 1.000αρη EcoBoost και δίνει το απίστευτο νούμερο ειδικής ισχύος των 200 ίππων στο λίτρο. Σήμερα θα παρακολουθήσουμε το Focus ST-Line με τον 1.0 EcoBoost να σημειώνει υψηλότερη ταχύτητα στην δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας από το κορυφαίο RS.

Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη για το νέο Ford Focus ST

Εξοπλισμένο με ελαστικά 235/45, 18αρες ζάντες και το σφιχτότερο setup στην ανάρτηση των εκδόσεων ST-Line, το μικρομεσαίο χάτσμπακ εκπληρώνει με διεκπεραιωτικές διαδικασίες την αποφυγή ταράνδου στα 77 χλμ./ώρα. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ούτε στα 80 χλμ./ώρα, με την καλύτερη επίδοση να σημειώνεται όταν το κοντέρ έδειξε 83 χλμ./ώρα. Το Focus ακολούθησε πιστά την πορεία που χάραξε ο οδηγός με το άμεσο τιμόνι, ενώ και το ESP χαρακτηρίζεται από υποδειγματική λειτουργία επεμβαίνοντας όσο ακριβώς χρειάστηκε για να κρατήσει το αυτοκίνητο εντός προκαθορισμένης πορείας.

Διαβάστε επίσης: Ταξιτζής με Ford Focus RS 350 ίππων, τρελαίνει τους πελάτες (+video)

Το απερχόμενο Focus RS, στην ίδια διαδικασία, έφτασε μέχρι τα 82 χλμ./ώρα. Την προσπάθεια ενός εκ των καλύτερων Ford όλων των εποχών μπορείτε να δείτε εδώ. Ασχέτως με τις ασυγκρίτως μεγαλύτερες δυνατότητες του RS έναντι του ST-Line, το νέο Focus αξίζει τα εύσημα και το «παράσημο» για το γεγονός ότι σε μια προσομοίωση συνθήκης που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη στην πραγματική ζωή, απέδωσε στα ίδια επίπεδα με ένα εξελιγμένο «όπλο».

Get it on Google Play Download on the App Store