Aυτή είναι η πιο ακριβή Ford Mustang όλων των εποχών!

Η νέα Shelby GT500 κέρδισε επάξια τον τίτλο της πιο ισχυρής Mustang όλων των εποχών, χάρις στον κομπρεσοράτο V8 των 5.2 λίτρων που αποδίδει περισσότερους από 710 ίππους (740-750 τον περιμένουμε, όταν ανακοινώσει τα ακριβή νούμερα η Ford). Η αυθεντική GT500 δεν θα μπορούσε να μείνει με «σταυρωμένα τα χέρια», οπότε απάντησε γενόμενη η ακριβότερη της Ιστορίας!

Δείτε ακόμα: Υπερσπάνια Ford Mustang του 1966 βρέθηκε σε αποθήκη

Η Mustang που μας αφήνει άφωνους στις φωτογραφίες δεν έχει όμοια στον πλανήτη, καθώς κατασκευάστηκε από τον Caroll Shelby το 1967 προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα προωθητικό event της Goodyear, το οποίο περιλάμβανε τεστ αντοχής υψηλής ταχύτητας για το τότε μοντέλο της Thunderbolt. Η GT500 Super Snake, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, έχει κάτω από το καπό της τον 427 V8 κινητήρα των 6.9 λίτρων που συναντάμε στο GT40 -αλλά και την Cobra– και αποδίδει 520 ίππους, χαρίζοντας στο θεσπέσιο pony car τελική 274 χλμ./ώρα. Μάλιστα, στο τεστ της Goodyear, η Super Snake κατάφερε μέση ωριαία της τάξης των 229 χλμ./ώρα σε μια απόσταση 805 χιλιομέτρων, η οποία βέβαια έγινε στην ανάλογη κυκλική πίστα.

Στόχος του Shelby ήταν να κατασκευάσει την συγκεκριμένη Mustang σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, όμως αποδείχθηκε πως θα προέκυπτε πολύ ακριβότερη από την κανονική GT500 – ακόμα και από την Cobra. Οπότε η ιδέα εγκαταλείφθηκε, το αυτοκίνητο κλειδώθηκε στο μουσείο του θρυλικού Τεξανού, μέχρι που μπήκε στον κύκλο των δημοπρασιών. Το 2013 πουλήθηκε για 1.3 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο το ποσό ωχριά μπροστά στα λεφτά που έπιασε πρόσφατα.

Διαβάστε επίσης: Ford Mustang Bullitt: Ολική επαναφορά μισό αιώνα μετά

Στα 2.2 εκατομμύρια σταμάτησε το χρηματοπιστωτικό κοντέρ αυτή τη φορά, σπάζοντας το δικό της ρεκόρ για την ακριβότερη Mustang όλων των εποχών!

Get it on Google Play Download on the App Store