Επικό Ford GT με γυμνό ανθρακόνημα

Για το Ford GT, το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος πως του λείπει είναι δύναμη και εμφάνιση. Ωστόσο, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να μας τρελάνουν παρουσιάζοντας δυο ειδικές εκδόσεις και ανεβάζοντας την ισχύ του.

Δείτε ακόμα: Απόκοσμη Ford Mustang 1.400 ίππων! (+video)

Αρχικά έχουμε το GT Heritage, που ντύνεται στα χρώματα της Gulf Racing και αποτίει φόρο τιμής στα GT40 που διέλυσαν τον ανταγωνισμό (και εν προκειμένω τη Ferrari, που ήταν το ζητούμενο ολόκληρου του εγχειρήματος) στις 24 Ώρες του Le Mans, τη δεκαετία του ’60. Η αύξηση της ισχύος αφορά όλα τα GT, ανεβάζοντας την απόδοση του twinturbo 3.5 V6 EcoBoost στα 670 άλογα από 656 που ήταν μέχρι πρότινος (η ροπή δεν αναφέρεται στο δελτίο τύπου, οπότε λογικά παραμένει στα 746 Nm). Η καμπύλη ροπής είναι ομαλότερη, τα πιστόνια και τα δαχτυλίδια τους ενισχυμένα, υπάρχει νέα εξάτμιση της Akrapovic και μεγαλύτερα intercoolers, ενώ βελτιωμένη παρουσιάζεται και η ροή του αέρα από τους αεραγωγούς.

Την κίνηση αναλαμβάνει να μεταφέρει στους πίσω τροχούς το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε περίπου 3 δλ. και την τελική να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα (347, αμφότερα τα στοιχεία για το σημερινό GT των 656 ίππων).

Πέρα από τις επιδόσεις, αυτό που εντυπωσιάζει στο halo car του «Μπλε Οβάλ» είναι η φιλοσοφία της κατασκευής του. Το GT σχεδιάστηκε εξαρχής ως αγωνιστικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια μετετράπη σε έκδοση παραγωγής, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε παράθυρο των κανονισμών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής. Το σασί είναι ανθρακονημάτινη μπανιέρα, τα υποπλαίσια της ανάρτησης αλουμινένια και το αμάξωμα επίσης carbon. Όλα αυτά, κρατούν το βάρος μόλις στα 1.450 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Ford GT MK II με 700 ίππους και μόνο για πίστα!

Τώρα, η Ford μας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσουμε το ανθρακόνημα σε κοινή θέα, μέσω της έκδοσης Liquid Carbon. Εδώ το αμάξωμα δεν βάφεται, παρά μόνο επικαλύπτεται από ειδικό προστατευτικό και συνοδεύεται από ανθρακονημάτινες ζάντες.

Get it on Google Play Download on the App Store