Νέο SUV Ford βασισμένο σε κινέζικο μοντέλο

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κινέζικες αντιγραφές ευρωπαϊκών -συνηθέστερα- μοντέλων, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων οδηγούν σε δικαστικές διαμάχες. Η Ford αποφάσισε να αντιστρέψει τους όρους και να αποδώσει στους Κινέζους εύσημα που τους αναλογούν, αντιγράφοντας ένα εγχώριο μοντέλο για την εξέλιξη του νέου της SUV. 

Δείτε ακόμα: Κινέζικη Lamborghini Urus με 15.000€

Bέβαια η λέξη «αντιγραφή» είναι έντονη και -στην προκειμένη- ελαφρώς άκαιρη, καθώς το νέο Territory είναι ένα μοντέλο εξελιγμένο στην Κίνα για την Κίνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα JMC (Jiangling Motors Corporation) Yusheng S330 με τα σήματα του «Μπλε Οβάλ». Το οποίο Yusheng μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το LandWind X7, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιγραφής, αποτελώντας «κόπια» του Range Rover Evoque και στέλνοντας Κινέζους με Βρετανούς στα δικαστήρια.

Βέβαια το Territory διατηρεί στοιχεία της Ford, με κυριότερη την ύπαρξη ήπιου υβριδικού συστήματος σε ένα από τα 3 κινητήρια σύνολα που προσφέρονται, εν αντιθέσει με το S330 που διατίθεται μόνο με έναν 1.500αρη τούρμπο βενζινοκινητήρα απόδοσης 163 ίππων. Παρόλα αυτά, περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται προς το παρόν. Εμφανισιακά υιοθετείται η χαρακτηριστική πολύγωνη μάσκα της Ford, τα LED φώτα ημέρας είναι διαφορετικά, όπως και οι προβολείς ομίχλης.

Διαβάστε επίσης: Τραγική κινέζικη αντιγραφή Mercedes με 7 ίππους!

Στο εσωτερικό οι δερμάτινες επενδύσεις είναι αποκλειστικό προνόμιο του Territory, μαζί με το σύστημα πολυμέσων της Ford, ενώ προαιρετικά διατίθεται δυνατότητα φωνητικών εντολών, σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Co-Pilot 360 και το αναβαθμισμένο σύστημα infotainment FordPass Connect. Ούτε τιμές ανακοινώθηκαν, όμως η κορυφαία έκδοση του Yusheng S330 κοστίζει περίπου 80.000 yuan – δηλαδή κάτω από 7.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store